Litteratur skal varme gæsterne op til festival

Tætpakket litteraturprogram skal gøre ventetiden lidt kortere for gæsterne, inden Orange Scene åbner.

Sidste år var scenen Forfatterskabet også åben på Roskilde. Her er det forfatteren Kristina Stoltz, der læser op. (Foto: PR-foto)

Lyrik, spøjse historier fra Rokokoposten og ordbingo er noget af det, deltagerne til årets Roskilde Festival kan bruge ventetiden på, inden åbningen af Orange Scene torsdag.Allerede fra mandag den 1. juli åbner forlagene Gyldendal og Rosinante scenen Forfatterskabet i festivalens Dream City, som hver dag frem til torsdag vil have forfattere på scenen.

Her kan festivaldeltagerne blandt andet lytte til unge forfatterspirer, høre mere kendte forfattere læse op af tekster fra deres yndlingsforfattere eller lytte til musikbåret lyrik.Litteraturen skal i kontakt med publikum- Det er vigtigt som en del af et bredt kulturprogram, at vi giver en stemme til litteraturen, og at vi får bogen og lyrikken op i et andet format, så den får mulighed for at komme i kontakt med publikum, siger Signe Brink Pedersen, der står for udvælgelsen af kunst til årets Roskilde Festival, til P1 Morgen.

Festivalen har derfor for tredje gang valgt at invitere de to forlag til at lave litterære arrangementer.Fra forlagssiden ser man det som en mulighed for at få præsenteret litteraturen for en målgruppe, som bogbranchen normalt har sværere ved at få fat i.

Forlag tænker ungt- Det er vigtigt for os, at vi taler til de unge, som typisk tager til Roskilde. Derfor har vi arrangementer med helt unge digtere, men også etablerede forfattere, siger Ellen Ingerslev Kristensen, marketingkoordinator i Rosinante, og nævner blandt andre forfatternavne som Peter Adolphsen, Mette Moestrup, Morten Søndergaard og Julia Butschkow.Derudover nævner hun arrangementet ordbingo, hvor tal er byttet ud med ord, samt oplæsninger af artikler fra satiresitet Rokokoposten.dk.

Læs mere om, hvad der foregår på Forfatterskabet på https://www.facebook.com/ForfatterskabetPaRoskilde.

Facebook
Twitter