Metallica sidste topnavn på Roskilde-programmet

Foruden ganske små navne bliver Metallica det sidste navn på Roskilde Festivals plakat. Det endelige program kommer i næste uge.

Metallica bliver det sidste topnavn på Roskilde Festival. Det endelige program kommer i næste uge.

Med offentliggørelsen af det store amerikanske metalband Metallica kan Roskilde Festival snart afsløre programmet for de enkelte dage. Musikchef Rikke Øxner fra festivalen fortæller, at det er slut med at hente navne ind.

- Ja, nu er der kun ganske små ting, der kommer. Der vil kun være små godbidder, når programmet kommer ud i næste uge, siger Rikke Øxner.

Rikke Øxner og den øvrige festival forsøgte for lang tid siden at overbevise Metallica om at stikke forbi Roskilde denne sommer. Men fik klart nej.

- Men så tænkte vi: arh, vi giver den lige et skud mere. Og så slog vi pjalterne sammen med Live Nation, som har stået for Metallicas koncerter her i Danmark. Og det lykkedes, siger Rikke Øxner.

Særligt forhold til Danmark

Metallica spiller deres eneste koncert i Europa denne sommer på Roskilde Festival. Men selv om bandet har danske Lars Ulrich på trommer, aner musikchefen ikke, hvorfor bandet har valgt netop Danmark denne sommer.

- Det ved vi jo ikke, men de har jo altid haft et særligt forhold til at komme til Danmark, og de har venner og familie her. Men om det har haft nogen betydning, det ved jeg ikke, siger Rikke Øxner.

Kritik af programmet

Ifølge Rikke Øxner har festivalen på nuværende tidspunkt solgt nogenlunde samme antal billetter som samme tid sidste år - et år, hvor festivalen først lige til sidst fikudsolgt.

Som altid er Roskilde Festivals program blevet kritiseret - blandt andet for at være fyldt med rock og for at være for skizofrent - men musikchefen er naturligvis ikke enig.

- Jeg synes, vi er lykkedes på alle niveauer. Og vi har fået nogle stærke repræsentanter på det, der rykker lige nu: Metallica, Rhianna, Queens of the Stone Age, siger Rikke Øxner.

- Metallica er jo legender

Men tænker du, Metallica er aktuelle, fordi de er på vej med en plade? For ellers er det jo fem år siden, de sidst har udgivet et album.

- Men Metallica er jo legender. Og vi har jo nogle navne, som bliver efterspurgt år efter år, og der er Metallica et af dem.

- Det er jo ikke bare et metalband, men er blevet et band, der rammer utroligt bredt. Jeg har lige været inde på Ritzaus Bureau, hvor en ældre herre sagde: Tillykke med Metallica. Og det er jo sådan, det er: der er jo også 17-årige, der går rundt i Metallica-t-shirts, siger Rikke Øxner.

Roskilde Festivalen løber fra den 29. juni til den 7. juli 2013.

FacebookTwitter