Non stop-sol over Roskilde hele ugen

Årets festival kommer til at føles ekstra varm, fordi vinden er svag og regnen bliver væk.

Roskildevejret bliver sol hele dagen, hver dag, hele festivalen. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Hvis du er på vej til Roskilde, hvor det officielle musikprogram starter i dag kl. 17, kan du godt lade gummistøvlerne blive hjemme. Og du behøver heller ikke ligeså mange sweatre til festerne om natten, hvor temperaturen i år ikke kommer under 15 grader.

Vejrguderne har forbarmet sig over musikfestivalen, og på DMI’s vejrkort for festivalens fire officielle dage er der ikke andet end gult; Sol om dagen og stjerneklart og ingen skyer om natten.

- Det bliver solskin fra morgen til aften fra i dag til og med lørdag, siger Klaus Larsen, vagtchef ved DMI.

Lørdag bliver varmest

I dag, på festivalens første dag, onsdag, bliver det 24-25 grader, og derfra bliver det kun varmere, oplyser vagtchefen.

- Det kulminerer med 28-30 grader på lørdag, siger han.

Hvis ikke man danser hele natten, kan man alligevel nok godt holde varmen. Nattetemperaturerne bliver på årets festival nemlig særdeles behagelige.

- Jeg tvivler på, at vi kommer under 15 grader. Natten til lørdag bliver det endda lidt varmere. Op mod 20 grader, siger Klaus Larsen.

Ingen regn overhovedet

Med så høje temperaturer over hele linjen kunne det være forfriskende med en lille byge. Men det bliver der ikke noget af til og med lørdag, der er festivalens sidste officielle dag.

- Det er fuldkommen umuligt at vride noget regn ud af det højtryk, der kommer med varm og tør luft fra sydøst, siger Klaus Larsen, der fortæller, at der stort set heller ikke kommer noget vind.

- De dage, hvor vinden står helt stille, vil det føles meget varmt. Så står man der og bager i solen uden at kunne komme af med fugt og varme, siger han.

For dem, der ikke vil hjem, og bliver og sover til søndag, kan vejret blive mere ustadigt.

- Søndag er den helt store joker. Der passerer en koldfront forbi i løbet af dagen, som kan give regn og tordenbyger, men det er svært på nuværende tidspunkt at sige, hvornår det bliver.

Facebook
Twitter