4 festival-forklædninger du bare skal lade ligge derhjemme

Det er tid for festivaler og dermed også anderledes tøjstil. P6 Beat-værterne Rune Hedeman og Jacob Ege Hinchely guider dig til do's and don'ts.

På Roskilde Festivalen kan man rende ind i både superhelte, hestehoveder og tigerdyr. Men det er ikke al påklædning, der er ok ... (Foto: Jens nøRgaard Larsen © JENS NOERGAARD LARSEN)

Det handler jo bare om at have det sjovt, når man er på festival.

Men der er også grænser. Ifølge P6 Beat-værterne Jacob Ege Hinchely og Rune Hedeman er der eksempelvis fire ellers festlige ting, du ikke behøver planlægge din festevaltaske efter.

- Vi vil ikke være dommere over, hvad folk må have på og ikke have på. Så længe de har det sjovt, må folk gå i det, de har lyst til, siger Rune Hedeman og tilføjer en vigtig pointe:

- Meeen.

Ulv i fåreklæder

Dyredragten er en populær fætter. Den er nem at hoppe i, og på et splitsekund går du fra menig festivalgænger til tigerdyrets bedste ven. Men lad bare være:

- Dyredragter er pisseirriterende. Det er så fjollet. One piece-dragter i det hele taget. Jeg forstår dem ikke, siger Jacob Ege Hinchely.

Lad studenterfesten blive hjemme

Tillykke med huen, men når du er færdig med at spise jordbær dyppede i chokolade og skråle fra en lastbil, så skift til en almindelig kasket.

- Studenterhuen må man også godt lægge væk. Den hører ikke hjemme på en festival. Selv om man kommer lige fra festen, så lader man den ligge hjemme, siger Rune Hedeman.

Bar dunk

Vi håber på godt vejr og høje temperaturer på sommerens festivaler.

Men den bare overkrop må man meget gerne holde udenfor pitten.

- Jeg glemmer aldrig en koncert, hvor jeg stod bag en to meter høj, svedig svensker i bar mave, og der bagved mig var en, der blev med med at skubbe, så jeg til sidst havde ansigtet op i ryggen på ham, husker Rune Hedeman.

RUC-fyre med dreadlocks

- Der er kun én hvid mand, der må have dreadlocks, og det er Zack de la Rocha fra Rage Against the Machine. Han er den eneste, der har ret til det, siger Jacob Ege Hinchely:

- Det er bare kikset. Du er ikke jamaicaner, vel?

- Det er sådan nogen, der læser kultur og sprog på RUC, siger Rune Hedeman.