5 vilde Roskilde-navne der ikke skal gå under din radar

Gå på opdagelse blandt de navne, der ikke står øverst på plakaten, men som fortjener et lyt eller 10.

Jacob Ege Hinchely og Rune Hedeman fra Musiktjenesten på P6 BEAT sender radio fra årets Roskilde festival (Collage / Foto: Scanpix)

Det kan være lidt af en skattejagt at finde sit nye yndlingsband i Roskilde Festivals monstrøse program.

Men har du ikke lige fået trukket indiehatten langt nok ned over ørerne, eller er du faret vildt i det lange program, hjælper P6 BEAT-værterne Jacob Ege Hinchely og Rune Hedeman dig til, hvilke fem navne, der kan blive dine nye favoritter.

1. Arbejderklassens stemme fra Sleaford Mods

- En rapper og en dj. Meget simpelt set up. Hvor rapperen Jason Williamsons fremtoning live nærmest ligner manisk eksorcisme, står dj'en mest bare ved siden af med en bajer, siger Rune Hedeman.

- Musikalsk og lyrisk er det som, hvis du blander Mike Skinner fra The Streets og Mark E. Smith fra The Fall. Det er i øjenhøjde med det samfund, de lever i og arbejderklassens stemme fra Nottingham.

Sleaford Mods spiller søndag kl. 2 på Avalon

2. Blood Orange smider alt i gryden

- Blood Orange er indiepop møder alternativ r'n'b og funk for den sags skyld, siger Jacob Ege Hinchely.

- Jeg synes, han er et ret godt eksempel på, hvornår moderne indie-poprock fungerer bedst. Han smider alle genrer ned i gryden og rører rundt. Det er ikke alle, der kan naile den, men med hans talent går det. Det klæder ham, og han er bare cool, siger Rune Hedeman.

Blood Orange spiller torsdag kl. 21 på Avalon

3. Car Seat Headrest med jackstikket i hjertet

- Han er kun 23 år, men har allerede udgivet vildt mange plader. Det er jo rimelig standard indierock med jackstikket lige i hjertet og foden op på monitoren. Tre akkorder og en sandhed, siger Rune Hedeman.

- Men det er også dejlig kompromisløst. Jeg kan nogen gange godt lide de kunstnere, der er meget produktive og derfor ikke overtænker en albumproduktion. Det bliver ikke for pænt og poleret, siger Jacob Ege Hinchely.

Car Seat Headrest spiller lørdag kl. 2.15 på Pavilion

4. Debut med Lightwave Empire

- Lightwave Empire er en lille bastardgruppe med medlemmer fra forskellige andre bands, blandet andet fra Spleen United. Det er sommer-indiepop båret af en god melodi, lys stemme og synthesizerflader. Lige ud af landevejen, siger Rune Hedeman.

- Musikken er produceret af L.A.'s måske dyreste producer Dave Sardy, som har lavet ting for LCD Soundsystem, Oasis og Red Hot Chili Peppers. De har kun et par numre ude og spiller deres debutkoncert på Roskilde.

Lightwave Empire spiller lørdag kl. 20.15 på Avalon

5. Courtney Barnett

- Australske Courtney Barnett spiller en mærkelig blanding af grunge, singer/songwriter og powerpop. Hun er bare sej og skriver virkelig gode tekster, siger Rune Hedeman.

- Hun er meget skarp og satirisk uden at overironiserer. Det er næsten samfundskritisk, slutter Jacob Ege Hinchely.

Courtney Barnett spiller torsdag kl. 19.00 på Avalon

Facebook
Twitter