6 legendariske festival-retter til de utålmodige og eventyrlystne

Få inspiration til din egen aftensmad i seks utrolige retter, der - tro det eller ej - er blevet indtaget på en festival.

Så er der serveret: Bakes beans er en af de festival-klassikere, du kan læse opskriften på nedenfor. Bemærk at vildmarks-komfur, tallerken og ske er helt unødvendige remedier til de fleste retter. (Foto: TORKIL ADSERSEN © Scanpix)

Festivaler handler ikke kun om musik. Det handler også om mad, og ikke mindst campingområdet på Roskilde Festival har sine helt egne kulinariske traditioner - fra makrel og dåsepostej til pasta med lejr-rester...

Vi har samlet en række festival-klassikere indenfor madlavning: Fire kolde retter til de utålmodige og to mere avancerede til de eventyrlystne.

Du kan også snildt lave måltiderne derhjemme for rigtig at komme i festival-stemning.

Det benhårde krav for en plad på nedenstående liste er, at nogen (vi siger ikke hvem!) rent faktisk har tilberedt retten på en festival.

Har du selv oplevet en god festival-ret? Så send opskriften til fba@dr.dk.Vi fralægger os ethvert ansvar, hvis du følger nedenstående. Men velbekomme...

Kold ravioli i egen dåse

Det italienske køkken bør altid være repræsenteret på festivalen.

1. Køb den største og billigst tænkelige dåse ravioli du kan finde i et supermarked. Vælg gerne en med falmet og dårligt designet etiket for ekstra autenticitet og æstetisk sans.

2. Find en nogenlunde ren dåseåbner og åben dåsen. Har du ikke en dåseåbner, kan en teltpløk og en sten bruges til at åbne dåsen med.

3. Spis pastaretten mens den endnu er kold. Brug en ske eller alternativt dåseåbneren/fingrene.

Makrel i tomat (uden brød)

Makrel i tomat må være festivalens svar på en lille sushi-bakke. Hurtigt, enkelt og sundt.

1. Besøg nogle af dine nabolejre og opstøv en ekstra dåse makrel i tomat, der ikke har ligget for længe i solen. Med mindre du foretrækker den varm, altså.

2. Åbn dåsen via den påmonterede bøjle og smid låget på jorden.

3. Læn hovedet bagover og lad den søde tomatsovs med makrelstumperne i, glide ned i svælget.

Prøv også: Dåseleverpostej som aperitif. Spis den pikante postej direkte fra dåsen med fingrene eller brug chips du har fundet på jorden, som spiseredskab.

Baked Beans (kold)

Lejr-livet er i forvejen en western. Så hvorfor ikke spise som en cowboy?

1. Køb så mange dåser med proteinholdige bønner som muligt.

2. Åbn en af dem med en dåseåbner eller med den påhæftede bøjle. Bliv ikke foruroliget over den specielle duft fra dåsen. Sådan skal baked beans lugte.

3. Drik af bønnerne direkte fra dåsen eller vælt dem over på en forberedt krydderbolle. Alternativt kan du bruge låget fra dåsen som ske. Husk at have plaster indenfor rækkevidde - låget har skarpe kanter.

Ketchup-chops

Bare fordi der ikke er mere pålæg, kan man sagtens få glæde af en pose toastbrød - og byde alle sine venner på et delikat mellemmåltid...

1. Mas posen med toastbrød til brødet er delt i større bidder.

2. Åbn posen og hæld ketchup ned til brøddet. Masser af ketchup.

3. Luk posen igen og mas lidt mere til brødet er i mundrette bidder.

4. Åbn posen og nyd din snack...

Pasta med rester fra lejren (varm)

Når du har spist din ravioli har du måske lyst til mere italiensk...

1. Tænd dit trangiasæt eller brug en af bålpladserne.

2. Sæt en gryde med vand over og kog nogle pastaskruer. De skal have så lang tid som du gider vente.

3. Smid hvad du har i teltet og kan finde på jorden ned til pastaen. En klassisk blanding er tun i olie, leverpostej på dåse, jordbærmarmelade fra den blå spand og fedt med løg.

4. Krydr med chipsekrummer og server direkte i gryden til dem, der stadig er oppe.

Tør havregrød (kold)

Et godt morgenalternativ til de meget udmattede er en fiberrig morgengrød til dem uden varmt vand.

1. Køb en pose havregrød eller anden grød.

2. Åben posen og hæld indholdet direkte i munden.

3. Tyg grundigt og undgå at blive kvalt når du trækker vejret.

4. Skyl efter med øl eller en anden forhåndværende kølig væske.

Advarsel: Kan give forstoppelse.

Facebook
Twitter