Anmeldere begejstrede for syretrip på Arena

"Der er bare ikke rigtig nogen andre, der lyder som Tame Impala", skriver Politiken.

  • Tame Impala på Arena på Roskilde Festival fredag den 1. juli 2016. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)
  • Forsanger Kevin Parker har ifølge Politiken taget Tame Impala ud på et "ret vidunderligt overdrev" rent lydmæssigt. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)
  • Fulde huse og konfettikanoner i Arena. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)
  • Kevin Parker optrådte i bare tæer. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)
  • Tame Impala havde en rave-agtig energi, skriver Soundvenue. (Foto: Nanna Kreutzmann/ROCKPHOTO © Scanpix)
  • - Vi spillede på den her scene for fem år siden. I var her, og det var en fed koncert, men det her er på et andet niveau, sagde Kevin Parker under koncerten. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)
1 / 6

Fredag aften på Roskilde Festival tilhørte ikke bare Neil Young.

Mod slutningen af hans tre timer lange koncert på Roskilde forlod flere publikummer pladsen foran Orange Scene. Om det var fordi, de skulle høre Tame Impala på Arena vides ikke, men i hvert fald var festivalens næststørste scene proppet med publikummer klokken 23:30, da de australske syrerockere I Tame Impala gik på scenen.

Forud for koncerten havde rygter svirret om, at forsanger Kevin Parker ikke var helt på toppen, men det var ikke til at se, hvis man skal tro anmelderne, der samlet set var begejstrede for koncerten og for bandets unikke, psykedeliske lyd.

Soundvenue giver topkarakteren seks stjerner for "et sublimt live-show" med guld fra bandets tre plader.

- På et bagtæppe af psykedeliske farver og mønstre fik publikum den ene psych-banger efter den anden med ’Moment’ og ’Elephant’ i kæbetabende skarpt schwung, der shufflede sig til en direkte sejr, hvor selv trommesoloens notoriske malplacering pludselig føltes spot on.

- Men Tame Impala var først ved at spille sig varme, og den catchy ’Less I Know the Better’ var blot ekstra benzin på et allerede flammende publikumsbål. Det skulle også blive første gang, jeg hørte et fodboldkor låå’e en basgang.

"Et ret vidunderligt overdrev"

Ifølge Politiken har forsanger Kevin Parker ført Tame Impala ud på "et ret vidunderligt overdrev, hvor synthesizer, bas og guitarer smelter sammen med hans egen nasale følefalset, mens de bløde, men bastante trommer skaber en evigdynamisk fremdrift i de drømmende melodier og ind imellem gør det hele til noget, der lyder som Michael Jackson på kalejdoskopisk syretrip."

Det skriver anmelder Pernille Jensen og giver fem hjerter for den unikke lyd.

- Der er bare ikke rigtig nogen andre, der lyder som Tame Impala. Og som man stod der foran Arena sent fredag aften føltes det vitterlig som om, Tame Impala ville kunne tage en hvilken som helst sang, måske bortset fra 'Nede Mette', køre den igennem deres maskineri - og gøre det til en Tame Impala-sang.

- Det var da også en kæmpe oplevelse at høre et stuvende fuldt Arena-telt synge med på sange, der aldrig har været singlehits, men som nu engang bare bor på en plade, som med al tydelighed betyder alverden for en ny generation af festivalgængere.

Psykedeliske vuggeviser

Henrik Queitsch fra Ekstra Bladet kalder Tame Impala for "en skæv blanding af The Flaming Lips og Air" og giver de "psykedeliske vuggeviser" fire stjerner.

Koncerten var nemlig lidt lang tid om at komme i gang, synes anmelderen.

- Men seks-syv sange inde i koncerten - ret præcist omkring hittet 'Elephant', der lyder som hvis Syd Barrett havde spillet glamrock - løftede sagerne sig betragteligt, og herefter fulgte excellente versioner af bl.a. 'Eventually', 'Yes I'm Changing' og et kontrolleret kollaps i 'Apocalypse Dream'.

Overvældet forsanger: Det her er på et andet niveau

Kevin Parker virkede selv oprigtigt overvældet over koncerten, bemærker flere anmeldere.

- Vi spillede på den her scene for fem år siden. I var her, og det var en fed koncert, men det her er på et andet niveau, sagde han.

- Det lyder som noget, man altid siger, men I har en legendarisk festival, og det er en ære at spille her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk