Festivalgæster: Her er det værste og det bedste ved Roskilde 2016

Roskilde Festival 2016 er forbi - men både musik, spontane fødselsdage og gennemblødte bukser står som klare minder.

Festivaler forgår - men minderne består. Se, hvad de her otte forskellige Roskilde-gæster tager med hjem, både af det værste og det bedste. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Endnu en Roskilde Festival er forbi. Endnu fire dage med masser af musik, mennesker og alt det, der hører til.

Vi har spurgt en række festivalgæster, hvad de synes, var det bedste og det værste ved årets Roskilde Festival.

Græd af glæde til M83

Maja Dahlstrand: Det bedste var, da jeg så mit yndlingsband, M83. Den var så god, og jeg stod helt oppe foran. Jeg græd faktisk af glæde under hele koncerten. Det var lidt pinligt.

Det værste er, hvor meget folk ryger her. Det er især slemt inde i koncertteltene. Jeg blev brændt på mine fingre, og min far, som jeg er her med, fik brændt sin jakke.

Spontan-fødselsdag og 50 nye venner

Jahan Andersen: I tirsdags sad vi udenfor klokken ni om morgenen, og havde det dårligt. En af mine kammerater siger til vores ven Rasmus: ”I dag du har fødselsdag”.

Det har han normalt i november, men vi beslutter os for at købe ind til lagkage, og så blev der linet op med dug og det hele, og vores musik blev hægtet op på et anlæg, og så kom en vagt med gratis øl til os. Så der sad vi i syv timer og drak os helt ned.

Jonas Alexander Fredslund: Jeg har arbejdet meget, men til Macklemore og Ryan Lewis havde jeg fri. Så der havde jeg chancen for at møde en masse nye mennesker. Og det gjorde jeg. Jeg tror, jeg lærte omkring 50 mennesker at kende den dag..

Det værste var, at jeg havde købt nogle dyre drinks, der blev stjålet. Det var jeg ret sur over, for jeg havde brugt cirka 500-600 kroner på dem til vores lejr.

Elle King gav sig fuldt ud

Louise Salih: Højdepunktet var at se Elle King. Hun spillede i et lille telt, men hun gav den alt, hvad hun havde. Jeg er taget på Roskilde alene for at se hende, så det var fantastisk.

-Det mest irriterende er, at jeg sover i volunteercamping-området. Jeg har nattevagter, og når jeg kommer hjem til teltet om morgenen og gerne vil sove, så snakker alle så højt, så det er umuligt. Det er irriterende.

Våde øjne og gennemblødte bukser

Per Lysholt: Det bedste var Sturgill Simpson, som vi lige har set. Jeg tror, jeg fik kuldegysninger måske 20 gange – og jeg begyndte at græde lidt under ’The Promise’. Jeg fik i hvert fald lidt våde øjne.

Ingen har skuffet. Aj, det skulle da lige være Chvrches – det var rigtig dårligt. Det vidste jeg ikke hvad var, men det viste sig at være sådan noget dansemusik for teenagepiger.

Andreas Østergaard: Det bedste var sjovt nok en koncert, som jeg kun hørte og ikke så. Jeg hørte et band, der hedder Whitney på Pavillion klokken 14.30, hvor jeg sad uden for på græsset. Efter koncerten sagde jeg: Seks stjerner. Og det fik koncerten også i Orange Press.

Det værste i år var, at jeg gik igennem sådan en tre minutters regn på vej til lejren, og fik helt våde bukser, så i dag har jeg lånt Pers bedste bukser.

Intet skidt i år, men i 1991....

Lizzi Pedersen: Det bedste er stemningen. Jeg er her bare for at opleve festivalen - det er ikke lige mine musikgenrer, der spiller her. Jeg har været her stort set hvert år siden midtfirserne og arbejder frivilligt i Roskilde Ældremotion, hvor vi passer containere her på festivalen.

Det dårligste var i '91 med smatten. I år har der ikke været noget skidt.

Facebook
Twitter