Millionoverskud fra Roskilde Festival går til børn og unge

Festivalen fik i 2015 et overskud på 17,4 millioner kroner. Pengene skal gå til organisationer som Røde Kors.

Overskuddet er lavere end i 2014. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Børn og unge får glæde af, at sidste års Roskilde Festival formåede at få et overskud på 17,4 millioner kroner.

Det store millionoverskud fra festivalen skal nemlig gå til velgørende og kulturelle formål med særligt fokus på børn og unge.

Det skriver Roskilde Festival i en pressemeddelelse.

- Festivalen var udsolgt, og den står for os som en af de mest vellykkede i historien, både når vi tænker på koncerterne og på fællesskabet blandt deltagerne, uanset om de havde købt billetten eller deltog som frivillige.

- Så vi er rigtigt godt tilfredse med årets overskud, og vi ser frem til endnu en gang at udlodde overskuddet ubeskåret til velgørende og kulturelle formål, lyder det fra Steen Jørgensen, formand for Foreningen Roskilde Festivals bestyrelse.

Regnskabet blev præsenteret lørdag på foreningens årlige generalforsamling. Og selv om foreningen er tilfredse med sidste års overskud, er det dog noget lavere end 2014, hvor overskuddet lød på 26,7 millioner kroner. Året før, i 2013, var det dog kun på 6,6 millioner kroner.

Roskilde Festival 2016 finder sted mellem lørdag 25. juni og lørdag 2. juli.

Sagen kort

  • Organisationer som Røde Kors, Kofoeds Skole, Den syriske kulturkaravane, Red Barnet, Ungdomsbureauet og Folkekirkens Nødhjælp er blandt modtagerne af Roskilde Festivals overskud i 2015.

  • Også de mere end 200 foreninger, virksomheder og organisationer, der er med til frivilligt at udføre handels- og serviceopgaver på festivalen, kan være tilfredse med sidste års indsats. De oplevede et samlet overskud på 23,2 millioner kroner.

  • Mere end 30.000 frivillige er med til at skabe festivalen. Foreningen Roskilde Festival er momsfritaget, og derfor kan overskuddet ikke bruges på kommende festivaler eller til andre investeringer.

/ritzau/

Facebook
Twitter