Pernille Rosendahl: 5 navne jeg skal se på Roskilde Festival

Sangerinden er fast inventar på Dyrskuepladsen. Her deler hun sin koncertplan, og den byder blandt andet byder på stærke kvinder og poetisk country.

Pernille Rosendahl spiller selv kun på én festival i år. Det var på den hyggelige, lille Apple Flower Festival på Lilleø. Men på Roskilde er der i hvert fald fem kunstnere, hun skal se.

Pernille Rosendahl er klar til at nyde de sidste dage i juni i Roskilde i selskab med internationale topartister og danske undergrundsnavne.

Sangerinden, der har fortid i grupperne Swan Lee og The Storm samt i X Factors dommerpanel, udgav tidligere i år sit første soloalbum "Dark Bird".

Her giver hun dig fem navne, hun ikke vil gå glip af under årets Roskilde Festival.

The Orchestra of Syrian Musicians with Damon Albarn and guests

- Damon Albarns seneste solokoncert på Roskilde, tror jeg, er på min top tre over de bedste koncerter, jeg har været til på Roskilde. Jeg synes, han er en af de mest innovative og inspirerende musikere pt. Hans internationale samarbejder virker altid naturligt og sejt. Også i år, hvor han åbner Orange scene sammen med det syriske nationalorkester.

Onsdag d. 29. juli kl. 18 på Orange

Anna von Hausswolff

- Anna von Hausswolff er en ung, svensk sangerinde og orgelspiller. Hun har lavet nogle fantastiske plader, men jeg har aldrig set hende live, så det glæder jeg mig til. Hun minder lidt om en ung Stevie Nicks.

Onsdag d. 29. juni kl. 22 på Gloria.

Bisse

- Jeg skulle hjem og putte børn, da han spillede på Apple Flower Festival på Lilleø, så jeg må se ham på Roskilde Festival. Jeg kender egentlig ikke så meget til musikken, men det virker interessant og som noget, man skal opleve lige nu.

Torsdag d. 30. juni kl. 22.30 på Gloria

PJ Harvey

- Det siger næsten sig selv. Der er få kvinder, der fylder på de store scener. Sidste år var det Florence + The Machine. I år er det PJ Harvey, der kommer til at stjæle billedet. En stærk kvindelig booking.

Torsdag d. 30. juni kl. 20.30 på Arena

Sturgill Simpson

- Hvis man elsker hjerteskærende, poetisk country er Sturgill Simpson et must-see. Det er godt produceret, mere indie-agtigt og ikke så countryglitrende, men har stadig den amerikanske kultur under huden.

Lørdag d. 2. juli kl. 18 på Avalon

Facebook
Twitter