Roskilde-fans: De skal øverst på plakaten næste år

Radiohead, Foo Figthers, Rage Against The Machine, Daft Punk... P6 Beats brugere har mange ønsker til næste års Roskilde-program.

Daft Punk og Foo Figthers står højt på ønskelisten hos fans af Roskilde Festivalen. (Foto: Getty Images / Scanpix)

Lørdag sluttede årets Roskilde Festival med et brag, men allerede nu er mange af festivalens fans klar med både store, sjove og specielle bud til næste års line-up.

P6 Beat har på deres Facebook-side spurgt deres fans ind til, hvem de håber at se på plakaten til næste års Roskilde Festival.

Her er 10 af de navne, som mange af P6 Beat-lytterne håber, de kan skråle med på ved næste års festival.

Damon Albarn

I år åbnede Damon Albarn Orange Scene i selskab med The Orchestra of Syrian Muscians, men det er langt fra nok for Roskilde-fansene.

Og som frontmand i både Blur, Gorillaz og The Good, The Bad & The Queen er der da også gode muligheder for at få Albarn på plakaten endnu engang.

Radiohead

Arrangørerne bag Roskilde havde sat næsen op efter at få Radiohead på plakaten I år, men uden held.

Skal man tro P6 Beat-lytterne, kan musikbookerne dog godt give briterne endnu et kald, for de hungrer stadig efter at høre hits som ”Creep” og ”Karma Police” blæse ud over Roskildes marker. Sammen med det nye album 'A Moon Shaped Pool', selvfølgelig.

Daft Punk

De indtog tog Roskilde med storm tilbage 1997. Men siden har Daft Punk ikke at være at finde på plakaten.

Rygterne svirrede om en Roskilde-koncert da albummet 'Random Access Memories' hittede i 2013, men indtil videre lader den franske elektro-duo dog stadig vente på sig.

Ifølge festivallens egne musikbookere er netop Daft Punk noget nær en "drømmebooking", så måske bliver 2017 året hvor franskmændende atter indtager Roskilde.

Grizzly Bear

Rockgruppen Grizzly Bear blev dannet i Brooklyn tilbage i 2002.

Siden er det blevet til i alt fire albums, og lige nu er bandet i studiet, hvor de arbejder på deres femte plade – en plade, de jo snildt kunne lede til en Europa-turné og et besøg på næste års Roskilde Festival.

Tame Impala

Anmelderne var stærkt begejstrede for Tame Impalas koncert på dettes års Roskilde Festival.

Derfor er rockkongerne fra down under da heller ikke overraskende blandt favoritterne, når den musikalske ønskeliste til næste års festival skal smedes sammen.

I stedet for Arena-scenen synes en P6 Beat-bruger dog, det bør være på Orange i '17.

Nick Cave

En anden australier som P6 Beat-lytterne ønsker at se i næste års musikprogram er rocklegenden Nick Cave.

Til september udgiver Nick Gave & The Bad Seeds et nyt album med titlen 'Skeleton Tree', så det virker ikke helt urealistisk for den 58-årige sanger, at lægge vejen forbi næste års Roskilde Festival.

Rage Against The Machine

Sidst Rage Against The Machine gæstede Roskilde var tilbage i 1996, og 20 år efter står bandet stadig højt på ønskelisten til næste års musikprogram.

Roskilde har flere gange prøvet at få bandet tilbage på scenen, men uden held. Men måske det næsten lykkes næste år?

Tre af gruppens medlemmer har nemlig under navnet "Prophets of Rage" for nylygt slået pjalterne sammen med medlemmer fra hhv. Public Enemy og Cypress Hill, så udsigterne til blot en smule Rage Against The Machine på næste års Roskilde Festival er ikke helt så dystre som bandets rasende musik.

Foo Figthers

Trods over 20 år på bagen har Foo Figthers kun fundet vej til Roskildes scener én enkelt gang.

Deres hidtil eneste Roskilde-koncert fandt sted i 2005 og var et hit hos anmelderne, så det er ikke mærkeligt, at publikum ønsker gruppen tilbage på plakaten.

Frontmand David Grohl gæstede senest Roskilde tilbage i 2010 som en del af gruppen Them Crooked Vultures.

Tool

Det amerikanske metalband Tool stod på plakaten i både 2001 og 2006, men har ikke været at finde på Roskilde siden.

Det skal der dog laves om på ifølge P6 Beat-lytterne, som ønsker bandet, der udgav deres seneste udspil i 2006, tilbage på plakaten.

Led Zeppelin

Led Zeppelin har aldrig gæstet Roskilde - og det er en fejl, hvis man skal tro P6 Beats lyttere.

De håber i hvert fald på at se bandet, som fornyligt blev beskyldt for at have plagieret deres kæmpehit "Stairway To Heaven", på plakaten for næste års festival.

Der har svirret rygter om en gendannelse af det legendariske band, men foreløbig turnerer forsanger Robert Plant dog med eget materiale.

De forløbige datoer for Roskilde Festival 2017 er 24. juni-1. juli.

FacebookTwitter