Roskilde Festival laver en Findus: Sætter hestekød på menuen

Når Roskilde Festival åbner om to uger, kan gæsterne sætte tænderne i en cowboy-toast lavet med hestekød.

I år kan gæsterne på Roskilde Festival for første gang sætte tænderne i hestekød. (Foto: TORKIL ADSERSEN © Scanpix)

Europæere med hang til frosne færdigretter var ikke begejstrede, da det i 2013 kom frem, at Findus havde solgt lasagner med hestekød, som egentlig skulle have indeholdt oksekød.

Men i år prøver Roskilde Festival at kaste lidt glans over det noget upopulære hestekød ved netop at erstatte oksekød med hestekød.

Når festivalpladsen i Roskilde åbner om to uger, kan man sætte tænderne i en heste-cowboytoast. Dermed er det første gang, at man kan spise hest på festivalen, skriver Roskilde Festival i en pressemeddelelse.

Den vrinskende cowboytoast vil blive solgt i en af boderne på madmarkedet Food Court.

Hest ender som dyrefoder

Det er Roskilde Dyrskue, der har valgt at sætte hest på menuen for at udfordre gæsternes forståelse af, hvilket kød man kan spise og samtidig få gæsterne til at diskutere bæredygtighed.

Det meste hestekød ender nemlig i dag som dyrefoder, selvom det altså sagtens kan spises af mennesker.

Isabel Waltersdorph, der er ansvarlig for madhandel på Roskilde Festival, siger, at festivalen har valgt at sætte hest på menuen for at sætte fokus på billigere og lokale alternativer til det kød, man normalt er vant til at spise.

Roskilde Festival har i de seneste år arbejdet med en bæredygtig madstrategi.

Blandt andet er det målet, at 75 procent af alle madvarer, der er solgt på festivalen i år, skal være økologiske.

Facebook
Twitter