Tømmermænd, cocktails og madtips: Her er dr.dk's bedste tips til din festival

Gør din festival endnu sjovere med DR Kulturs arsenal af tips, guides og erfaringer til den bedste overlevelse

Hvis du kun skal læse én guide til din festival, er DR Kultur et godt sted at starte (Foto: DR / Scanpix)

Festival er mere end bare musik, fest og sjov. For mange gæster er forberedelsen en næsten lige så stor del af at være på festival.

Det ved DR Kultur, der løbende laver guides til at forsøde festivallivet. Det kan både være til, hvad du skal hælde indenbords, men også til apps, der hjælper dig med at finde dig telt - eller øvelser, der kan gøre en træt krop frisk.

Her er en række, du roligt kan læse op, inden du tager afsted.

Hvordan bliver jeg festivalparat?

Der er et væld af apps, der kan komme dig til undsætning, når du sætter kursen mod teltpladserne ude i landet. Vi har fundet en række, der er gratis:

Hvad skal jeg spise?

Uden mad og drikke virker festivalgæsten ikke. DR Kultur hylder festivalens uofficielle madklassikere, der blandt andet tæller markrel i tomat og dåseleverpostej. Værsgo at spise løs:

Hvad skal jeg drikke?

Du behøver ikke at stille dig tilfreds med lunkne dåseøl. I hvert fald ikke hver dag. Vi giver dig fem festival-versionerede udgaver af de klassiske cocktails, der med lidt snilde og forberedelse kan sprede siciliansk eftermiddags-stemning i enhver en lejr. Skål.

Hvordan forebygger jeg tømmermænd?

For mange er festivallivet synonymt med et indtag af alkohol, og en festlig nat kan hurtig gribe ind i dagen derpå. Men der er faktisk metoder til at forebygge hovedpine og tømmermændenes andre symtomer.

Hvordan genopliver jeg en festivalramt krop?

Selvom festivallivet er forbundet med musik, fest og frihed, så har kombinationen af fest og telt-nattesøvn det med at sætte sine spor i marv og ben. Det er der råd for. Her er en række nemme øvelser, der kan ruske lidt op i din krop:

Og så er der jo også:

Facebook
Twitter
Emner: