Udsøgte fornøjelser: 5 Roskilde-koncerter der blæste anmelderne bagover

Skab dig et lynhurtigt overblik over de bedste koncerter på Roskilde Festivals åbningsdag

Thrashmetal, hiphop og støj var nogle af de genrer, der blev repræsenteret flot i går på Roskilde Festival (Foto: Scanpix / Getty Images)

Åbningsdagen for festivalpladsen på Roskilde Festival havde sine op- og nedture. Mens Red Hot Chili Peppers' stort anlagte koncert blev slagtet af anmelderne, skete der heldigvis magi ude på de andre scener.

Her sejrede prominente repræsentanter fra blandt andet thrashmetal, hiphop og støj, hvis du spørger de danske anmeldere, der havde armene oppe over hovedet. Her får du et sammenkog af de bedste anmeldelser fra onsdagen på Roskilde Festival.

Slayer

Thrashmetal-legenderne gjorde det godt, var der enighed om blandt flere anmeldere - her er det Ekstra Bladets udsendte, der er blevet revet med:

- Kvartetten fra Californien og en særdeles modtagelig publikumsskare rasede frustrationerne ud i fællesskab under Arenas teltdug, hvor veteranerne gennem 70 ubønhørligt frådende minutter konsoliderede legendestatussen med en sønderlemmende indsats.

Hos Berlingske så man også lyset i de mørke kongers optræden:

- Slayers thrash metal taler stadig til de helt igennem primale følelser, som af og til bruser i os alle. Vrede. Had. Aggression. Og den taler stadig virkelig godt og klart.

Arena, kl. 19.30

Action Bronson

Gaffa var glade for den korpulente rapper fra New York City, der Avalon kl. 19 i aftes:

- Action Bronson formår at holde fanen højt for klassisk New Yorker-rap, samtidig med han favner det brede publikum med en sjælden indvielse og energi. Ret beset var den eneste egentlige fornyelse Mayhems "Bad Man Ting", og giver denne afslutning:

- Alt i alt en udsøgt fornøjelse uden overraskelser.

Avalon, kl. 19

Bring me the Horizon

Metalgruppen sejrede stort til sin optræden på Arena. Opskriften af deres unikke genreblanding og en solid scenefremtræden er en klokkeklar succes. Ifølge Gaffa var der dømt stemningsladet 'fællesfest':

- Med røg og bulder beviste BMTH, at de sagtens kan bære deres stadionambitioner og samtidig give et effektfuld show med underholdningsværdien i top.

Arena, kl. 17.30

HINDS

Imens Red Hot Chili Peppers var i fuld gang med at skuffe, indtog et knap så kendt rockband bestående af fire spanske kvinder, Pavilion. Det var der flere anmeldere, der rigtig godt kunne lide:

- Hinds er en fritgående påmindelse om alt det gode, først 60/70'er-garagerocken og senere punken skabte, lyder hyldesten fra BTs anmelder.

Gaffas anmelder mener, at gruppen måske ikke er ekvibrilister til deres instrumenter, men de vinder på andre fronter:

- Hvad Hinds ikke har i musikalsk ekvilibrisme, har de til gengæld til fulde i charme, kækhed og spilleglæde.

Pavilion, kl. 22.15.

Vince Staples

Hvis man ledte efter et vaskeægte hiphopbrag, så var Vince Staples et godt kort. Den amerikanske rapper fra det markante Odd Future-kollektiv, indtog scenen og sparkede gang i festen. Det kunne Soundvenues udsendte rigtig godt lide:

- Det ambitiøse dobbeltalbum dannede grundlaget for showet, som lige fra startskuddet lagde nådesløst ud med en rungende og tænderklaprende bas. Ikke ulig på albummet blev der ikke lagt fingre imellem. Moshpits, aggressiv attitude og dyster gangsta-weltschmerz var de bærende elementer, men Staples så ud til at trives på den køligt oplyste scene.

Hos Politiken malede man med den ekstra store pensel i begejstring over showet, der fandt sted i et totalt pakket telt:

- [Vincent Staples] trykkede speederen i bund og sendte publikum videre i natten med et minde til erindring om den ungdommens sommer.

Pavilion, kl. 20.15

Facebook
Twitter