OVERBLIK: Her er de 20 bands, der har spillet mest på Roskilde

Gnags, D-A-D, C.V. Jørgensen og TV-2. Det er toppen af Dyrskueplads-poppen. I hvert fald hvis man ser på de bands, der har spillet flest gange på Roskilde Festival siden 1971.

Gnags har gæstet Roskilde festival tolv gange, hvilket gør det århusianske band til veteranen over dem alle. (Foto: Mads Rafte Hein © DR)

Der er ikke meget The National, Robyn eller Arcade Fire over de bands, der kan blære sig med at have givet flest koncerter på Roskilde Festival. Det er danske veteraner, som Gnags, D-A-D og Poul Dissing, der toppen listen af de oftest optrædende Roskilde-bands.

Hele 12 gange har det århusianske band Gnags eksempelvis givet Roskildes publikum 'Vilde kaniner' og 'Ulvetid'. Særligt i 70'erne var Gnags flittige Roskilde-optrædende med seks koncerter i løbet af syv år.

De seneste årtier er der til gengæld gået længere imellem, at Gnags-sing-along har kunnet høres på Dyrskuepladsen i Roskilde. Sidste koncert var i 1994, og koncerten inden den var i 1987.

Seks koncerter på seks årOp gennem 90'erne var det i stedet Psyched Up Janis, der blev Roskilde Festivalens yndlinge.

De danske grungerockere med Sune Rose Wagner i spidsen gav seks Roskilde-koncerter seks år i træk, fra 1994 til 1999.

Efter en gedigen pause er Psyched Up Janis tilbage på Roskilde Festival i år - hvilket gør dem til det sjette mest spillende Roskilde-band - en placering de dog deler med tre andre optrædende.

Gå på opdagelse blandt Roskilde-favoritterneKashmir er en af de grupper, som Psyched Up Janis deler sin sjetteplads med. Kasper Eistrup og company er nemlig en kær Roskilde-favorit og har ligesom Psyched Up Janis optrådt syv gange på festivalen.

Se hele listen med bands nedenfor her - hvis du klikker på det enkelte band, kan du læse mere om bandets historie og lytte til deres musik eller se et kort video-klip med bandet.

Roskilde Top 20 over oftest optrædende kunstnere

1: 12 koncerter - Gnags

2: 11 koncerter - D-A-D

3: 10 koncerter - C.V. Jørgensen

4: 9 koncerter - TV-2

5: 8 koncerter - Povl Dissing

De kommende dage vil dr.dk Kultur og DR's Undersøgende Databaseredaktion bringe flere historier om musik gennem 43 år på Roskilde Festival.

FacebookTwitter