P3 værts Roskilde-anbefalinger: Timbuktu og Damn! en tornado af dansemusik

Er du i tvivl om, hvilke koncerter du skal høre, når Roskilde Festivalen åbner i dag? Her er fire anbefalinger fra P3-radioværten, Pelle Peter Jensen.

Pelle Peter Jensen er radiovært på P3. (Foto: Bjarne Bergius Hansen © dr)

Selvom onsdag er den musikdag på Roskilde Festival, hvor der bliver spillet færrest koncerter, kan det alligevel godt være svært at vælge, hvilke man skal høre.

Radiovært fra P3, Pelle Peter Jensen, kommer her med sine fire bud på, hvad du ikke må gå glip af.

Dansemusik med masser energi

Pelle Peter Jensen synes, at du skal høre den svenske hiphop-gruppe Timbuktu & Damn!

Den svenske hiohop-kunstner Timbuktu, som ses på billedet her, optrådte for første gang med det svenske funk-band Damn! tilbage i år 2002 - det har de gjort lige siden. I aften optræder de på Roskilde Festival kl. 18.00 på Arena. (Foto: Fredrik Etoall © Fredrik Etoall AB)

- Jeg har aldrig rigtig dyrket Timbuktu på album. Men for et par år siden passerede jeg hans koncert på Roskilde, og det var noget af det vildeste. En tornado af alt musik i verden man kan danse til - tilsat en ret eksplosiv energi og masser af kærlighed.

Timbuktu & Damn! Spiller på Arena i dag kl. 18.00

Hiphop krydret med afrikanske toner

Pelle Peter Jensens anden anbefaling går til den skotske gruppe Young Farthers.

Young Fathers består af de tre medlemmer Alloysious Massaquoi, Kayus Bankole og 'G' Hastings. (© Roskilde Festival)

- Denne gruppe er noget af det mest spændende nye, der er sket længe. Officielt er det hiphop, men jeg tror ikke rigtig, at det giver mening at smide en genre efter dem. De lyder lidt som Gorillaz, hvis de var fra Afrika. Måske et af de navne man om et par år vil se på de allerstørste scener.

Young Fathers spiller på Apollo i dag kl. 20.45

Musik med bas og kant

Den skotske elektrokunstner Rustie spiller i dag på Apollo - så hvis du er til bas og kant, synes Pelle Peter Jensen klart, at du skal give det et lyt.

Er du ikke lige til Pharrell, så overvej at tage til skotske Rusties koncert på Apollo scenen - det bliver en fest! (Foto: Timothy Saccenti Photography © Timothy Saccenti)

- Mens Pharrell spiller røvballefunk ovre på Orange, kan du passende høre en producer, der leverer den bas og kant Pharrell selv gjorde sig i, i sine unge dage. Han hedder Rustie, og han laver sindssyge beats. Det lyder som om, han spiller på knust glas tilsat verdens tungeste trommemaskine. Ret fantastisk!

Rustie spiller på Apollo i dag kl. 22.30

Udvid horisonten med toner fra tunesien

Selvom der altid er masser af store navne at finde på Roskilde Festival, så handler det ligeså meget om at prøve noget nyt af. Derfor er sidste anbefaling noget lidt anderledes.

Tunesiske Nidhal Yahyaoui opsamler sine forfædres musiktraditioner i bandet Bargou 08. (© Roskilde Festival)

- Man tager på Roskilde for at få udvidet sin horisont. Her kan du opleve musik, du aldrig har hørt om før og aldrig kommer til at høre om igen. Men det skal nok være en magisk oplevelse alligevel. Mit bud på en sådanne er Bargou 08. Tunesisk trance musik. Køb barens største drink, tag den med ind i teltet og få det vildt.

Bargou 08 spiller på Pavilion i dag kl. 24.00

Facebook
Twitter