P6 BEAT-vært anbefaler: Elektronisk klaver-tryllemand

Så er det sidste chance for at høre en masse musik på årets Roskilde Festival. P6-radiovært August Glahn-Abrahamsen kommer her med sine fem anbefalinger til dagens program.

(Foto: agnete schlichtkrull © dr)

Her er dagens fem anbefalinger til koncerter, du ikke skal gå glip af på Roskilde Festivalens sidste dag.

Sprogblomster til folket

Radiovært på P6 BEAT Augusta Glahn-Abrahamsens første anbefaling er det danske musikmakkerpar Jens Ole og Hans Phillip bedre kendt som Ukendt Kunstner.

(Foto: Theis Mortensen © dr)

- Duoen er det stærkeste team på den danske hiphopscene lige nu, og vil formentlig også være det i fremtiden. Jens Ole har en latterlig høj suverænitet, når det gælder produktioner, og Hans Phillip lægger ord, meninger og sprogblomster hurtigere på bordet, end nogen anden dansk rapper har gjort før.

Ukendt Kunstner spiller i dag kl. 17.00 på Apollo.

Den vildeste klaver-tryllemand

Den næste anbefaling til dagens program er den tyske pianist Nils Frahm, som laver elektronisk musik.

(© Roskilde Festival)

- Skulle du alligevel tænke ”nej tak” til Nicki Minaj, så tag lige en over ordentlig velfortjent breather i selskab med en af de vildeste klaver-tryllemænd, der findes. Nils Frahm får englene til at gemme sig i hans fingre og flyve ud gennem tonerne, siger Augusta Glahn-Abrahamsen.

Nils Frahm spiller i dag kl. 20.00 på Avalon.

Livekoncert debutant

Hvis du vil høre noget lovende dansk musik, så gå til Pavilion kl. 00.00, og hør den danske sangerinde Amalie Bruun med kunstnernavnet Myrkur.

AmalieBruun (Foto: Rasmus Malmstrøm © Roskilde Festival)

- Hun har udsendt plader, men aldrig spillet én eneste livekoncert, og det er ikke hver dag, at Roskilde vælger at booke en debuterende koncertkunstnere til at spille midt om natten. (Jeg har hørt noget med, at der er et giga pigekor med).

Myrkur spiller i dag kl. 00.00 på Pavilion.

Vild fest med ligesindede

Ifølge Augusta Glahn-Abrahamsen skal du ikke gå glip af rapgruppen Suspekt.

(Foto: Henrik Frydkjær © dr)

- Jeg ved ikke, hvordan jeg bedst kan fortælle dig, at du ikke må gå glip af det her, med andre ord end at det bliver en fest i 5. gear. Og er du i tvivl om, Suspekt taler ned til kvinder med deres rap-tekster, så tag i det mindste derhen for at se piger, kvinder, mødre, døtre og søstre stå side om side og føle sig helt i øjenhøjde og ligesindede med drengene. Det er nemlig, dét der sker til en Suspekt-koncert – ligesindede mødes i fest!

Suspekt spiller i dag kl. 01.30 på Orange.

Den bedste Roskilde-afslutning

Slut din Roskilde-fest af med den engelske musikproducer Jamie XX, som laver elektronisk musik.

(© Jamie James Medina)

- Mit største musikalske crush de sidste tre år. Jeg kan på ingen måde forestille mig en bedre måde at slutte min Roskilde Festival af på, end at se geniet bag The XX stå på egne ben og være den overmand, han er, når det kommer til produktion, hooks, og fuldstændig fortabelse i musik.

Jamie XX spiller i dag kl. 02.00 på Apollo.

Facebook
Twitter