P6 BEAT-værts Roskilde-anbefalinger: Hiphop med old school vibes

Dagens Roskilde-program er spækket med koncerter, men hvad skal man lige vælge at se? Vært på P6 BEAT Camilla Jane Lea anbefaler her fire bands.

(Foto: agnete schlichtkrull © dr)

Der er nok koncerter at vælge i mellem på fredagens musikprogram, men har du endnu ikke besluttet dig for, hvad du skal høre, så fortvivl ej.

Radiovært Camilla Jane Lea fra P6 BEAT kommer her med fire anbefalinger til fredags koncerter på Roskilde Festival.

Nutidigt med et strejf af old school

Camilla Jane Lea er bestemt ikke i tvivl om, at Run the Jewels skal have hendes første anbefaling. Den amerikanske hiphop duoen udgav deres første album i 2013 og året efter udkom de med nummer to.

Hiphopduoen Run the Jewels består af El-P og Killer Mike. (© Roskilde Festival)

- Run the Jewels’ andet album ’Run the Jewels 2’ er klart noget af det mest interessante hiphop, jeg har hørt i årevis. Jeg glæder mig til at høre dem live for første gang og håber at de er ligeså energiske på scene, som de er på pladen. De formår at lyde nutidige og relevante, samtidig med de har en old school hiphop vibes.

Run The Jewels spiller på Arena i dag kl. 21.00.

Velspillet metal der ikke skuffer

Camilla Jane Leas anden anbefaling går til det grammy-nominerede metalband Lamb of God.

Lamb of God blev stiftet i år 1990 og hed dengang Burn the Priest. Bandet har gennen deres femogtyve års eksistens udgivet otte studiealbum - det seneste i år. (Foto: Travis Shinn © Travis Shinn © 2011)

- Jeg elsker dette amerikanske metalband. De er så fede live og utrolig velspillende! Hvis du kan lide metal eller er nysgerrig, vil Lamb of God aldrig skuffe live. Desuden er det første koncert på dansk jord efter, at deres forsanger er blevet løsladt fra fængslet og frifundet for manddrab. Det skal fejres!

Lamb of God spiller på Arena i dag kl. 23.30.

''Belive the Hype''

Hvis du er til hiphop, skal du ikke gå glip af den amerikanske rapper fra Californien Kendrick Lamar.

Kendrick Lamar er et af hovednavnene på årets Roskilde Festival. (© Roskilde Festival)

- Mit tredje bud er Kendrick Lamar. Den amerikanske rapper er egentlig ikke en kunstner, jeg har lyttet specielt meget til, men de hiphop-nørder jeg kender, og hvis mening jeg stoler på, har sagt, at jeg skal opleve den koncert. Så det gør jeg. Believe The Hype!

Kendrick Lamar spiller på Orange i dag kl. 19.30.

Legendarisk støjrock

Sidste anbefaling fra dagens koncerter går til det tyske rock-band Einstürzende Neubauten.

Tyske Einstürzende Neubauten har eksisteret siden 1981. (© Roskilde Festival)

- Det er legendarisk hård industriel, støjrock fra Tyskland. Gruppen har eksisteret i over 35 år og er banebrydende indenfor genren! Skal opleves!

Einstürzende Neubauten spiller på Avalon i dag kl. 20.00.

Facebook
Twitter