Povl Dissing

Her kan du læse mere om Povl Dissing og se arkivmateriale med ham.

Povl Dissing er en af Danmarks største visesangere. Dissings karakteristiske stemme og store talent for at dykke ned i og fortolke en tekst har været grundstenen i en lang karriere, som både har bragt ham forbi folkemusik, blues og viser.

Povl Dissing startede sin karriere i 1950'erne som musiker i jazzorkestret Mandagsorkestret, hvor han spillede trompet. Siden har han blandt andet stået for nogle af de centrale indspilninger i dansk beatmusik - blandt andet '25 minutter endnu' og 'Den grimmeste mand i byen'.

Han er nok bredest kendt for sit samarbejde med Benny Andersen. De to udgav i 1973 'Svantes Viser', som blandt andet indeholder den danske evergreen 'Svantes lykkelige dag'. Og hele tre sange fra deres anden udgivelse 'Oven Visse Vande' er i dag optaget i højskolesangbogen. De to turnerer stadig sammen.

Samtidig er Povl Dissing engageret i et andet projekt, der går under navnet Dissing, Dissing, Las og Dissing sammen med sine to sønner Rasmus og Jonas samt Las Nissen. Povl Dissing har optrådt hele otte gange på Roskilde Festival, hvilket sikrer ham en plads som nummer fem på listen over de kunstnere, der har optrådt flest gange på festivalen. Han var også med, da det hele begyndte i 1971.

Det er dog efterhånden længe siden, at man har kunnet finde ham på en af scenerne på Dyrskuepladsen. Senest var i 1988.

Du kan lytte til musik med Povl Dissing her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk