Roskilde Festival dropper musik søndag

Næste år begynder musikprogrammet på Roskilde Festival allerede onsdag. Til gengæld vil der ikke være musik søndag.

Roskilde Festivals musikprogram åbner allerede onsdag næste år. Til gengæld vil der ikke blive spillet musik søndag. (Foto: Christian_Hjorth © Roskilde Festival)

Næste år vil musikken på Roskilde Festival allerede begynde onsdag og så slutte lørdag aften. Dermed vil der ikke længere være musik på programmet søndag.

Det meddeler Roskilde Festival i en pressemeddelelse.

Roskilde Festival ændrer således på en meget lang tradition. Festivalen har gennem fem årtier lukket på en søndag, men i 2015 bliver lørdag altså festivalens sidste dag.

- Roskilde Festival skal fremover slutte med et kæmpe brag. Ved at gøre lørdagen til den sidste dag tror vi, at mange flere deltagere forbliver i fællesskabet på festivalpladsen til det allersidste, siger Roskilde Festivals talskvinde, Christina Bilde.

Søndag præget af afrejse

Ændringen sker ud fra et ønske om et slutte festivalen af med en fest, da søndagen de seneste år har båret præg af at være afrejsedag for festivalens mange gæster.

- Søndagen har de seneste år været dagen, hvor mange forbereder sig på at drage hjem eller forlader pladsen. Så vi tror, at vores kernepublikum vil værdsætte en finale lørdag nat, hvor de kan feste sammen med samme høje energi og nysgerrighed som de andre dage, siger Christina Bilde.

Skal tiltrække bedre navne

Derudover giver programændringen mulighed for at tiltrække mere attraktive navne til festivalen.

- Vi har oplevet, vi må give afkald på nogle rigtig attraktive kunstnere, fordi mange af de store internationale festivaler typisk ligger i weekenderne og derfor har bud efter kunstnere på de samme tidspunkter, siger Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén.

- Ved at bringe onsdagen i spil får vi en række bookingmæssige fordele, som vores publikum vil nyde godt af i fremtiden, siger Anders Wahrén.

Tre lange dage

Ændringen vil ikke kun skabe bookingmæssige fordele, men også plads til flere koncerter over de fire spilledage.

Ifølge Christina Bilde bliver det til ti ekstra pladser i spilleplanen. Det er fordi, at festivalen i stedet for to lange musikdage fredag og lørdag og to korte torsdag og søndag, vil have tre lange dage tordag, fredag og lørdag.

- Vi kan vente med at slukke musikken til klokken fire om natten om lørdagen, og det er det, der er planen. Vi vil slutte med et brag, det er sådan, det skal være, siger Christina Bilde.

Ingen gratis søndag

Med søndagen ude af billedet slutter også en lang tradition for, at ældre over 65 år søndag kom gratis til festival.

- Vi ser ikke det samme behov for at give folk over 65 en førstehåndsoplevelse af Roskilde Festival, for mange af dem har allerede været på festivalen og kender den rigtig godt. Og alle uanset alder er stadig velkommen, man skal bare købe billet, siger Christina Bilde

Roskilde Festival løber i 2015 stablen fra lørdag den 27. juni til lørdag den 4. juli.

/ritzau/