Roskilde-hovednavn deler vandene: Fra episk til charmeforladt

Anmelderne er meget uenige om, hvorvidt briterne fra Muse leverede en stor koncertoplevelse eller ej.

Muse spillede deres bombastiske stadionrock på Orange Scene torsdag aften. Koncerten har splittet anmelderne. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Med gårsdagens koncert har de britiske stadionrockere Muse gæstet Roskilde Festival hele fem gange. Senest i 2010 hvor de også indtog Orange Scene og fik flotte anmeldelser med på vejen.

Som hovednavn fredag aften klokken 22.30 på Orange skulle Muse til dette års festival så forsøge at gøre sig selv kunsten efter igen.

Men om det lykkedes, er der delte meninger om. Anmelderne giver mellem to og fem stjerner.

Et episk rockbrag

I den gode ende af skalaen finder vi Politiken og BT, hvor anmelderne giver fem ud af seks hjerter og stjerner.

Ifølge Politikens Pernille Jensen vandt Muse på et sikkert knock-out med aftenens koncert, som hun kalder forbilledlig velspillet med forsanger Matt Bellamy som sikkerheden selv.

- Den engelske trio lagde Orange Scene for sine fødder fredag aften bevæbnet med et gyldent snit gennem alt det, der skal til, for at skabe et lille mirakel af en stadionrockkoncert, skriver hun.

Jan Eriksen fra BT er ligeledes imponeret og kalder koncerten for et episk og en live rockmanifestation af de sjældne.

- Som Muse denne smukke Roskilde-aften spillede den nedadgående sol sort, ligner de det bedste bud på verdens største europæiske stadionrockband med musikalsk og visionær konsekvens og kompromisløshed, skriver han.

For mange effekter

Soundvenue og Berlingske træder et skridt ned af stien og giver fire ud af seks stjerner.

Michael Charles Gaunt fra Berlingske roser Muse for at kunne underholde Roskilde-publikummet med spektakulære effekter som konfetti og balloner. Men i længden blev selvsamme til tomme effekter.

- Men hey, det var da spektakulært, så længe det varede. Flotte eksplosioner og alt det der. Men også jævnt udmattende. Godt der også kører andre slags film i den store Roskilde-biograf, skriver han.

Soundvenues Martin Gronemann var ligeledes forstyrret af de mange effekter.

- Muse demonstrerede nok en gang, at de bestemt besidder hovednavnsformatet, men også at de efterhånden lukrerer lige vel meget på de lette tricks til at absorbere et taknemmeligt massivt publikum, som tager imod deres perfektionerede eskapader, skriver han.

En evighedsmaskine i tomgang

Helt i bund finder vi Gaffa, der giver tre stjerner, og Ekstra Bladet der giver to.

Ifølge Kristoffer Veirum fra Gaffa kom koncerten godt fra start, og bandet leverede, hvad man kunne forvente. Men Muse formåede ikke at løfte ambitionerne og ramme folks hjerter.

- Publikum jubler da jovialt. Og hvorfor ikke? Det er et af tidens største stadionbands på Orange Scene, men kedsomheden er for længst slået ind, skriver han.

Ifølge Thomas Treo fra Ekstra Bladet fik Muse ødelagt den gode stemning, og han kalder bandets optræden for uvedkommende og en fuser. Og de få lyspunkter, der trods alt var, kunne ikke bringe koncerten op på et højere niveau for Ekstra Bladets anmelder.

- Undtagelsesvis havde ’Dead Inside’, ’Uprising’ og ’Mercy’ tendenser til gennemslagskraft, men det konsekvent charmeforladte orkester fremstod generelt som en kold evighedsmaskine i tomgang.

Andre oplevelser fra fredagens program

Father John Misty spillede klokken 17 på Avalon, og anmelderne er imponerede. Både Politiken, Berlingske, Jyllands-Posten og Gaffa giver seks stjerner i ud af seks mulige, mens Ekstra Bladet og Soundvenue giver fem.

Florence + The Machine spillede på Orange og deler ligesom Muse meningerne hos anmelderne. Jyllands-Posten giver fire stjerner, og Gaffa går en op og giver fem stjerner. Politiken og Ekstra Bladet giver henholdvis tre hjerter og tre stjerner.

Amerikanske St. Vincent imponerede anmelderne med hendes optræden på Arena. Berlingske giver topkarakter med seks stjerner, mens Politiken, Jyllands-Posten og Gaffa giver fem ud af seks stjerner.

Facebook
Twitter