Roskildes første lejrområde står klar med rådhus, kirke og posthus

Teltpladsen på Roskilde Festival åbner først på søndag. Alligevel har op til 4000 festivalgæster i løbet af foråret fået lov til at bygge deres drømmelejr.

Dream City er Roskilde Festivals brugerdrevne område, hvor gæsterne selv kan opbygge deres drømme-camps. Nogle af dem er Niclas Ågesen (tv.), Mikkel Lykke Dehn og Caroline Bohn (i midten) samt Frederik Nylev (th.)

Dyrskuepladsen i Roskilde er næsten ikke til at kende. Kun et par skurvogne og stålskelettet til Orange Scene vidner om, at det grønne areal om en god uges tid vil lægge græs til Nordeuropas største musikbegivenhed.

Men lige i udkanten af selve festivalpladsen er man stort set klar til festivalen. Siden begyndelsen af maj har op til 4000 særligt udvalgte gæster haft mulighed for at lave deres egne drømmelejr i Dream City på Roskilde Festival.

En af dem er Frederik Nylev, der er i gang med at hamre en ordentlig pløk ned i jorden.

- Jeg er i gang med at lave et skur til vores 16 postcykler, fortæller han.

Kan sende post hjem til mor

Ved siden af står et stort træskur, hvor der står posthus med store bogstaver malet på en træplade. Under festivalen vil det være hele festivalens postkontor. Her kan alle festivalgæster komme forbi, hvis de vil sende et postkort hjem til mor eller sende breve eller pakker til andre deltagere på festivalen.

- Det er sjovt, når man har et formål med at være her. Folk bliver overrasket, når man kommer kørende på en postcykel i teltområdet og pludselig spørger, om du er den Thomas Jensen, som skal have brevet. Man har jo ingen adresse på Roskilde, så hvis en skal have sendt et brev af sted til en anden på festivalen, så skal vi vide, hvor personen sådan cirka bor, siger Frederik Nylev.

Dream City har både en kirke, en saloon og endda sit eget rådhus. Der har festivalen givet dem lov til at bygge skure i træ og sætte store telte op, mod at de til gengæld sørger for at holde fester, når teltpladsen åbner i weekenden, og indtil det første band indvier Orange Scene.

Hyggeligt at være en del af Dream City

Frederik Nylev går op ad trappen og op på taget af posthuset. Her fortæller han, at dj'en skal stå og spille, når lejren holder fester. Desuden skal der sættes solceller op, så der kan komme lys i selve postkontoret.

Frederik Nylev og hans kammerat Niclas Ågesen har været en uge om at bygge posthuset. En af grundene til, at de har valgt at være med i Dream City, er, at de helst vil undgå at ligge i telt.

Men det giver også en helt særlig stemning at være en del af en lille landsby midt i festivalområdet.

- Vi hygger os virkelig med det. Vi viser de unge, som aldrig har skrevet et postkort før, hvor de skal skrive adressen, mens vi alle er fulde. Nogle morer sig ved at sidde i en lejr og råbe fisse, men det, synes vi ikke, er så sjovt. I stedet sidder vi i en postskranke, siger Niclas.

Syndens kirke

Omkring 100 meter væk fra posthuset har Camp Nasty bygget Dream Citys kirke i skrigende farver. Inden for står to plastiksække fyldt med tømte dåseøl, og ved alteret står en halvfyldt flaske lambrusco fra weekendens fest.

Dream City har fået egen kirke, som også bliver kaldt syndens kirke.

- Det er en af grundene til, at vi kalder stedet for syndes kirke. Vi elsker synd og skam, og vi skal feste og give den fuld los i de otte dage, festivalen strækker sig over, siger Mikkel Lykke Dehn, der er med i Camp Nasty.

I alt har han brugt lidt over en uge på at bygge kirken, som de stadig mangler at pletlappe med de par træplader.

- Det er vildt fedt, at vi alle kan samles om at bygge noget, der underbygger hele festivalen. Man møder folk på en anden måde, fordi vi alle er festivalnørder, som minder om en masse små børn, der glæder sig til festivalen. For mig handler det om at forlænge festivalstemningen sammen med en masse andre dejlige mennesker, hvor vi kan skabe noget for andre, siger han.

Western-dating og nøgen-line dance

Ved siden af kirken ligger Trashville, som har haft lejr i Dream City siden 2012. For kæresteparret Caroline Bohn og Rasmus Møller Nielsen er en af de vigtigste årsager til at være med, at de kan få lov til at bygge noget i stedet for kun at slå et telt op.

Desuden er et af hovedformålene at få de gode placeringer på teltpladsen og lave de største fester, som de andre festivalgæster kan besøge. Derfor har Trashville lavet et program med blandt andet western-dating, nøgen-line dance og selvfølgelig masser af fester, som forhåbentlig vil tiltrække mange festivalgæster.

Kamp om at lave de fedeste fester

- Alle i Dream City vil lave camps, der inkluderer folk ved at holde rigtig store fester og arrangementer, siger Caroline.

Er der konkurrence mellem de forskellige lejre for at lave de bedste omgivelser og de sjoveste fester?

- Ja, det bliver vildere og vildere, og i år mærker man virkelig, at folk her er blevet mere ambitiøse. Så der er kommet lidt konkurrence mellem os i år. Men alligevel får man en fællesskabsfølelse, fordi vi er en lille by på Roskilde, siger Caroline.

Alle lejrene i Dream City skal fjernes efter festivalen, med mindre de har fået lov til at blive der af Roskilde Kommune og Roskilde Festival.

For at få lov til at blive en del Dream City skal lejrene fokusere på blandt andet bæredygtighed. Derfor er området et af de reneste, når gæsterne er taget hjem mandag efter festivalens afslutning.

Facebook
Twitter