Sådan sikrer du dig bedst mod tyveri på festivalen

Roskilde Festival åbnede i går, og en uges telttur er gået i gang for flere tusinde mennesker. Og de mange lettilgængelige telte kan være fristende for tyvene.

Det er vigtigt at tage de rette forholdsregler på festivalen for at sikre sig mod tyveri og ubudne gæster. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Forladte lejre og ulåste telte. Roskilde Festival kan være et rent slaraffenland for tyveknægte, der ubemærket kan gå på jagt.

Derfor er det vigtigt at tage sig de rette forholdsregler. Både for at forhindre tyveri, men også hvis uheldet skulle være ude.

Rådene fra Midt- og Vestsjællands Politi, der tager sig af Roskilde Festival, lyder således:

- Undgå at efterlade penge og værdigenstande i teltet. Tyvene er især ude efter tablets, mobiltelefoner, kameraer, dyrt tøj og dyre tasker. Lad det dyre udstyr blive hjemme, hav det på dig, eller lås det inde. - Pas på hinandens ting, og hold øje med naboens telt. Hvis du ser noget mistænkeligt, nogen der ikke hører til, eller nogen der lusker rundt, så underret festivalvagterne eller politiet på 114.

Lås teltet

Det er en god ide at låse teltet for at undgå ubudne gæster, men skulle uheldet være ude alligevel, har låsen alligevel en vigtig funktion. Det fortæller Skadedirektør Brian Wahl Olsen fra Alm. Brand.

- Bliver dine ting stjålet fra teltet, er de dækket af din indboforsikring, hvis teltet er aflåst. Har du derimod efterladt dine ting i et ulåst telt, vil de ikke være dækket af din forsikring, forklarer han.

Midt- og Vestsjællands Politi anbefaler, at man kan anmelde mindre tyverier via politi.dk.

Håber på en god festival

Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi, fortæller, at det har været en stille og rolig nat på Roskilde Festival.

Og et døgn inde i festivalen har politiet fået et lavere antal tyveri-anmeldelser i forhold til samme periode sidste år.

Og politiet håber, det varer ved i løbet af hele festivalen.

- Vi ved jo ikke endnu, om udviklingen holder, men vi håber på det. Vi gør en rimelig massiv indsat for at dæmme op for tyverierne. Det er så ærgerligt at få ødelagt sin festival ved at få stjålet noget, siger han til DR Kultur.

Facebook
Twitter