VIDEO Kineserne invaderer Roskilde Festival – og streamer festivalen i Kina

Kineserne er vilde med Roskilde Festival, og derfor streames der i stor stil i Kina fra den danske festival.

Årets Roskilde Festival buldrer derudaf, men det er ikke kun i Danmark, at kombinationen god musik, varme dåseøl og lunkne telte er et hit.

I år slår antallet af udenlandske journalister på festivalen nemlig alle rekorder.

580 journalister fra 36 forskellige lander på plads i år, og især Kina viser kæmpe interesse for den verdenskendte, danske festival.

- Igennem de seneste 10 år er interessen for vestlig musik vokset støt i Kina, og rigtig mange unge kinesere synes, at det er spændende at se festivaler på nettet, fortæller DR Nyheders Asien-korrespondent Hanna Leanderdal.

- Roskilde Festival er verden bedste festival

DR Nyheder satte derfor Lua Zhou stævne på Roskilde Festival.

Hun er produktionsmanager på det kinesiske underholdningsfirma LeTV, som blandt andet live-streamer fra Roskilde Festivals koncerter, så musikglade kinesere kan følge med fra den anden side af Jorden.

- Roskilde Festival er et lille univers. Der er utrolig mange overraskelser, og du kan møde masser af nye mennesker, siger hun.

- En festival som den her findes inden andre steder i verden. Det er kun Roskilde Festival, som har gjort det fra starten: De når ud til folk fra andre lande og forskellige aldersgrupper. Det gør Roskilde Festival til den bedste festival i verden, siger Lua Zhou.

Mød Lua Zhou og find ud af, hvorfor kinserne er så vilde med Roskilde Festival, i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter