VIDEO Kineserne invaderer Roskilde Festival – og streamer festivalen i Kina

Kineserne er vilde med Roskilde Festival, og derfor streames der i stor stil i Kina fra den danske festival.

Mød Lua Zhou og find ud af, hvorfor kinserne er så vilde med Roskilde Festival. Klik på play.

Årets Roskilde Festival buldrer derudaf, men det er ikke kun i Danmark, at kombinationen god musik, varme dåseøl og lunkne telte er et hit.

I år slår antallet af udenlandske journalister på festivalen nemlig alle rekorder.

580 journalister fra 36 forskellige lander på plads i år, og især Kina viser kæmpe interesse for den verdenskendte, danske festival.

- Igennem de seneste 10 år er interessen for vestlig musik vokset støt i Kina, og rigtig mange unge kinesere synes, at det er spændende at se festivaler på nettet, fortæller DR Nyheders Asien-korrespondent Hanna Leanderdal.

- Roskilde Festival er verden bedste festival

DR Nyheder satte derfor Lua Zhou stævne på Roskilde Festival.

Hun er produktionsmanager på det kinesiske underholdningsfirma LeTV, som blandt andet live-streamer fra Roskilde Festivals koncerter, så musikglade kinesere kan følge med fra den anden side af Jorden.

- Roskilde Festival er et lille univers. Der er utrolig mange overraskelser, og du kan møde masser af nye mennesker, siger hun.

- En festival som den her findes inden andre steder i verden. Det er kun Roskilde Festival, som har gjort det fra starten: De når ud til folk fra andre lande og forskellige aldersgrupper. Det gør Roskilde Festival til den bedste festival i verden, siger Lua Zhou.

Mød Lua Zhou og find ud af, hvorfor kinserne er så vilde med Roskilde Festival, i videoen i toppen af artiklen.