VIDEO Noel Gallagher om Oasis: Vi skal aldrig være sammen igen

Sidste gang Noel Gallagher var på Roskilde, var det med Oasis. 14 dage senere gik de fra hinanden. DR mødte ham inden koncerten med hans nye band.

- Der var et kæmpe skænderi om fucking ingenting - og jeg fik bare nok, og det var det, fortæller Noel Gallagher om bruddet med Oasis, som han sammenligner med et dårligt parforhold.

14 dage efter at Oasis havde spillet på Orange Scene i 2009, gik bandet fra hinanden. Et skænderi i Paris mellem storebror Noel Gallagher og lillebror Liam Gallagher endte med en smadret guitar – og det blev dråben, der fik bægret til at flyde over.

​DR mødte ham på Roskilde Festival onsdag kort inden koncerten med hans nye band Noel Gallagher's High Flying Birds til en snak om det skæbnesvangre brud - og frygten for at gå glip af ting i livet.

Koncerten fik overvejende gode anmeldelser i de danske medier - til trods for at Oasis-skoene er meget store at fylde ud. Flere anmeldere kunne nemlig ikke lade være med at sammenligne med det hedengangne band.

Anmeldere: Gode, men ikke så gode som Oasis

Politiken, der mener at ’sløve Noel Gallagher pludelig vågnede op til dåd’, giver fire ud af seks stjerner. Men i sammenligning med Oasis er der langt op endnu, mener anmelderen:

- Fordelen og ulempen ved at slippe for sin bror Liam er, at Oasis-guitaristen og sangskriveren Noel Gallagher nu har scenen for sig selv. Nogen voldsomt karismatisk frontfigur eller forsanger er Noel Gallagher ikke og målt på bandkemi er High Flying Birds en temmelig lavtflyvende erstatning for Oasis.

"Kongen af britpop"

Berlingskes anmelder kunne heller ikke lade være med at sammenligne med Oasis-dagene.

- …gode sange formår han stadig at mejsle fra tid til anden. Også uden brormand Liam, skriver anmelderen, der uddeler fire ud af seks stjerner.

- Kongen af britpop har aldrig lydt bedre, skriver Gaffas anmelder og uddeler fem ud af seks stjerner til Noel Gallagher’s High Flying Birds.

Hos Soundvenue er man lidt mere lunkne - og er endt på tre ud af seks stjerner.

- Det var en forudsigelig fejring af fortidens stjernestunder, skriver anmelderen.

Facebook
Twitter