VIDEO Se Suspekt spille 'Danmark' på Orange

Til sidst udråbte Suspekt et frækt hurra for fædrelandet.

Da Suspekt lukkede Orange scene langt ud på natten til søndag, startede det med lidt lydproblemer og sluttede med en eksplosiv omgang fyrværkeri, der vækkede i hvert fald én person, der var gået til ro langt derfra.

Indimellem kom hits som ‘Kinky fætter’, ‘Sut den op fra slap’, ‘Singlepik’ og ‘Få din flask på’ fra Suspekts veludrustede bagkatalog, der har 18 år på bagen.

Koncerten bød også på nummeret ‘Danmark’, der er mere politisk og mindre sjofel, end hvad Rune Rask, Emil Simonsen og Andreas Duelund almindeligvis rapper om.

Ildshow på scenen

- Du' et yndigt land/ misbrugt af en syndig mand, indleder Emil Simonsen, der i Suspekt går under navnet Orgi-E eller Klam Fyr.

Den indignerede rapper sidder på kanten af den enorme og mørklagte Orange Scene. En lyskegle lyser ham op, så publikum i den sorte nat kan se ham.

Bag på scenen er et stort Dannebrog, som “de” har taget og “tørret røv i,” lyder det i nummeret.

Scenen spyr ild og publikum er med på den, da Emil Simonsen til sidst beder dem om at udråbe et trefoldigt leve for Danmark.

- Hurra, hurra, hurra, råber publikum.

Og så det frække

- Og så det lange, opfordrer Emil Simonsen to gange i træk.

- Og så det korte.

- Og så det frække, gnægger han.

Se eller gense Suspekts nummer ‘Danmark’ fra koncerten på Orange Scene i klippet øverst i artiklen.

Har du lyst til at opleve mere fra Roskilde Festival 2015, kan du se en times højdepunkter fra festivalen mandag 6. juli klokken 21.30 på DR3.