Roxette vender tilbage

De sang sig ind i alle pubertets- og teenagehjerter i slutningen af 80'erne og begyndelsen af 90'erne. Nu er Roxette tilbage.

Velkommen til endnu et "Joyride". Den svenske succes-duo Roxette er nemlig tilbage.

Det er 25 år siden at Roxette blev dannet i Halmstad og via hits som The Look, Joyride og Listen To Your Heart markerede sig som Sveriges største, internationale popsucces siden ABBA.

Efter en lang pladepause er Marie Fredriksson og Per Gessle tilbage med et nyt album "Charm School", der kommer på gaden 14. februar. Det er det niende album fra Roxette, der debuterede i 1986 med "Pearls Of Passion", fik det store gennembrud med "Look Sharp!" to år senere og har solgt over 70 millioner plader på verdensplan.

Pause på grund Sygdom

Det seneste album fra den svenske powerpop-duo er "Room Service" fra 2001. Den lange udgivelsespause skyldes ikke mindst at Marie Fredriksson i 2002 fik konstateret en svulst i hjernen og måtte kæmpe en hård kamp for at blive rask. Det lykkedes at få bugt med sygdommen og efterfølgende har både hun og Gessle haft travlt med at pleje deres respektive solokarrierer.

Marie Fredrikssons første engelske soloalbum "The Change" lå klar i 2004. Nogenlunde samtidig var Per Gessle blevet færdig med "Mazarin", hans første svensksprogede soloalbum i 18 år, inden sangeren og guitaristen kastede sig ud i en omfattende jubilæumsturné med sit gamle band Gyllene Tider efter udgivelsen af genforenings-albummet "Finn 5 Fel!".

Roxette-fans fik kortvarigt stillet sulten, da opsamlingen "The RoxBox" med duoens største hits og tidligere uudgivet materiale, demoer, videoer og liveoptagelser ramte butikkerne i 2006.

Soloudspil fra begge

Marie Fredriksson holdt karrieren kørende med de to soloudspil "Min bästa vän" (2006) med coverversioner af hendes favoritsange fra 60erne og 70erne og "Tid för tystnad" (2007), der var en samling af sangerindens egne ballader, mens Per Gessle på sin side forberedte en større soloturné på baggrund af albummet "Party Crasher" (2008).

Koncerterne bød på en blanding af Gessles solorepertoire og gamle Roxette-klassikere, og da "Party Crasher"-turneen ramte Amsterdam i maj 2009, kom Marie Fredriksson på scenen og sang It Must Have Been Love og The Look. Det var samtidig startskuddet til Roxettes egentlige comeback, hvor den gendannede duo sagde ja til at medvirke i forskellige, store koncertarrangementer i Europa, herunder "Night Of The Proms", mens Per Gessles sange til det nye Roxette album begyndte at tage form i hotelværelser og øvelokaler.

Ugens ualbum

"Charm School" er indspillet i Stockholm og det sydlige Sverige med Clarence Öfwerman og Cristoffer Lundqvist som producere sammen med Per og Marie. Udover førstesinglen "She's Got Nothing On (But The Radio)" kan P4s lyttere i ugens løb også møde numre som Way Out, Speak To Me, Dream On, In My Own Way og After All.

Sidste sommer lagde Roxette vejen forbi Skanderborg Festivalen. I forbindelse med det nye album tager Per Gessle og Marie Fredriksson ud på en verdensturné, der rammer Tivoli i København den 22. juli. Koncerten bliver den eneste i Danmark i forbindelse med turneen, der bringer de to svenskere til mere end 20 lande i fire verdensdele med start i Kazan i Rusland den 1. marts.