Rullende bogcafé vil møde læserne på gaden

København får landets første mobile bogcafé, når Byens Forlag fra oktober læsser en ladcykel med bøger og kaffe og kører rundt i byen.

Læsset med god kaffe og litteratur, og med en forfatter eller redaktør i sadlen, skal den mobile bogcafé bringe god kaffe og litteratur ud til københavnerne. (© Byens Forlag)

Med en redaktør eller forfatter i sadlen, vil landets første rullende bogcafé køre rundt i København og sælge bøger og kaffe direkte fra en ladcykel.

For mens bogsalget skranter i Danmark, forsøger Byens Forlag i Ørestad nu at fange læserne ude på gaden. Forsynet med kaffe og god litteratur tilbyder de også en bogsnak med ladcyklens fører, der typisk vil være en forfatter eller redaktør.

- Vognen kan betragtes som Byens Bogcafé i Ørestads forlængede arm, men den er også et slags gøglerprojekt. Vi vil lave happenings, for eksempel teater, minikoncerter og oplæsninger, præcis som vi gør det nu i Byens Bogcafé, siger forlægger Thomas Aagaard Skovmand.

Videre ud i København

Her i oktober vil kunderne udover kaffe, kage og litteratur også få gratis digte to to.

Resten af året vil vognenet par gange om ugen køre rundt i Ørestad og gøre stop ved steder som Ørestad Gymnasium, Bella Center, foran Field´s, Byparken - eller foran virksomheder og beboelseshuse.

I første omgang holder vognen fast hver lørdag ved Ørestad Bibliotek, men på længere sigt vil den også komme rundt i andre bydele i København.

Facebook
Twitter