Rystet kronprinsesse Mary i Kenya: 'Er det retfærdigt, at en pige ikke bestemmer over sin egen krop?'

Kronprinsessen støttede op om Danmarks Indsamlingen 2019, der i år hjælper piger i hele verden.

Danmarks Indsamlingen 2019 har i år fokus på at hjælpe verdens udsatte piger, og den sag støtter kronprinsesse Mary også op om.

I efteråret rejste kronprinsessen til Kenya, hvor hun med egne øjne oplevede den uretfærdighed, piger over hele verden hver dag oplever og kæmper med.

- I bund og grund handler det om retfærdighed. Hvorfor skal en pige se sin bror gå i skole, mens hun knokler derhjemme og hendes muligheder bliver til nul?, sagde kronprinsesse Mary blandt andet i det indslag, der blev vist i lørdagens store indsamlingsshow.

Besøg i slummen gjorde stort indtryk

Kronprinsessen besøgte Kenya i selskab med blandt andre udviklingsminister Ulla Tørnæs (V), hvor hun blandt andet åbnede en konference i Nairobi, der sætter fokus på ligestilling og kvinders rettigheder.

Under sit besøg gæstede kronprinsessen også Kibera, et af Afrikas største slumområder, og et kenyansk center for udsatte teenagemødre, der er blevet gravide i en meget ung alder.

Oplevelser, der gjorde stort indtryk på kronprinsessen.

- Er det retfærdigt, at en pige ikke bestemmer over sin egen krop? Hvornår hun vil giftes og med hvem? Om hun vil have børn, og hvornår hun vil have dem? Det er uretfærdigt, slår kronprinsessen fast.

Se hele indslaget fra kronprinsesse Marys besøg i Kenya i videoen øverst.