Rytteriet vender tilbage til scenen - og de har Bodil Jørgensen med

Rasmus Botoft og Martin Buch tager hele paletten af skæve karakterer med, når de har premiere på 'Rytteriet live i Tivoli' i marts 2018.

Martin Buch og Rasmus Botoft går ikke af vejen for at spille mange af de kvindelige karakterer i Rytteriet. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Fritz, Poul, Else, Tulle, Erik og stripper-Jens.

Satire-duoen Rytteriet, som består af skuespillerne Rasmus Botoft og Martin Buch, har mange mindeværdige karakterer i bagagen.

Gennem årene er det både blevet til timevis af underholdning på radio og tv, to forestillinger på Bellevue Teatret og senest også en adventskalender på DR2.

I 2018 gør Rytteriet comeback på teaterscenen, når de spiller en helt ny forestilling under titlen 'Rytteriet live i Tivoli'.

Det nye show er skrevet specielt til Tivoli i anledningen af forlystelseshavens 175 års jubilæum.

Tivoli spiller en rolle i forestillingen

- Nikolaj Koppel (underdirektør i Tivoli, red.) har forsøgt at overtale os det sidste halvandet. Vi har holdt det lidt hen, men nu kunne vi mærke, at vi var klar til at lave et liveshow igen, siger Rasmus Botoft til DR.

Forestillingen får premiere i Glassalen, og det betyder nye omgivelser for Rytteriet og de mange karakterer.

- Når vi har lavet shows på Bellevue Teatret, har vi brugt den ramme meget, og det vil vi også gøre med Tivoli. Det er mega inspirerende at slippe karaktererne løs der, det gør noget for vores fantasi.

Hvordan kommer det til at kunne mærkes for tilskuerne?

- Karaktererne kommer simpelthen til at være på Tivoli-tur. Vi har alle sammen historier og oplevelser med det sted, og det har karaktererne også. Dem skal vi til at opfinde, fortæller Rasmus Botoft.

Bodil Jørgensen har vanvid og glimt i øjet

Når Martin Buch og Rasmus Botoft flytter ind i Glassalen i Tivoli, tager de Bodil Jørgensen med.

- Vi glæder os rigtig meget til at have Bodil Jørgensen med på scenen. Hun er et vidunderligt menneske, og så har vi det rigtig godt sammen, alle tre, fortæller Rasmus Botoft.

Bodil Jørgensen er blevet en fast del af Rytteriet - og det er ikke kun på grund af hendes personlighed.

- Hun formår, som skuespiller, altid at tilføre teksterne og karaktererne noget ekstra. Hun har noget vanvid og glimt i øjet, vi kan genkende i os selv.

I Rytteriets univers er Bodil Jørgensen mest kendt for nogle ikke helt stuerene karakterer. Her er hun på scenen i Tam Tam i Glassalen. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Nye karakterer i vente

I har tidligere sagt, at I bliver ved i 60 år. Har I det stadig sådan?

- Vi håber, at vi bliver ved. Derfor passer vi også på Rytteriet og lægger pauser ind, hvor vi begge to laver andre ting. Når vi kan mærke nye ideer og fornyet lyst, så trækker vi i Rytteriet-dragten igen. Vi er meget bevidste om ikke at køre os trætte, siger Rasmus Botoft.

Selvom Rytteriet efterhånden består af talrige karakterer, er Rasmus Botoft og Martin Buch ikke færdige med at opfinde nye.

- Der kommer nogle nye karakterer, men vi har ikke lagt os fast på dem endnu. Vi har forskellige ideer – men der er jo stadig et helt år til.

'Rytteriet live i Tivoli' har premiere i Glassalen i Tivoli den 24. marts 2018.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve