lykkedes det endelig! Skarp vestjyde med laaaaaaaaaaaange jokes er Danmarks største comedy-talent

28-årige Frederik Rosgaard vinder Talentprisen til dette års 'Zulu Comedy Galla'.

28-årige Frederik Rosgaard er blevet 100.000 kroner rigere, efter han onsdag aften løb med Talentprisen til Zulu Comedy Galla. (Foto: Andreas Martin © Andreas Martin Fotografi)

Tredje gang var lykkens gang for den 28-årige standup-komiker Frederik Rosgaard.

Det var nemlig tredje gang, han var nomineret til Talentprisen til 'Zulu Comedy Galla', der blev afholdt i Operaen onsdag aften.

- Jeg er meget, meget glad. Super glad. Jeg har gjort ligesom Tobias Dybvad, for han vandt også tredje gang, han var nomineret. Hvis jeg havde tabt en tredje gang, så havde jeg ikke været den første, som ikke vandt tre gange i streg. Det er der allerede en, der har gjort, som hedder Jakob Svendsen. Så havde jeg tabt tre gange i streg, havde jeg været nummer to til at tabe bedst. Det ville have været skrækkeligt, lyder det lettere forvirrende fra Frederik Rosgaard.

Men det er også en del af den 28-årige vestjydes komiske timing, der viser sig i ovenstående citat.

Han beskriver sig selv og sin komik som "en, der fortæller lidt længere historier" og som én, "der hænger sig i observationer, som andre mange gange ville overse".

Det er også en del af juryens begrundelse for, at det i år var ham, der løb med talentprisen.

- Hans materiale og historier er længere, mens refleksionerne er skarpere end de flestes, og han tager aldrig den nemme vej til jokes. I hans første onemanshow, 'Måske for Sidste Gang', så man Frederiks evne til at udfolde de små ting, som andre overser. Netop det har længe gjort ham bemærket i branchen, hvor hans egenskaber og disciplin har givet arbejde som forfatter både for 'Dybvaaaaad' og 'WulffMorgenthaler', lyder juryens begrundelse.

Nyt onemanshow på vej

28-årige Frederik Rosgaard fik sin standup-debut i 2011 og har siden både arbejdet som manuskriptforfatter, lavet podcast og optrådt på diverse standup-scener.

I 2013 var han en del af 'De nye håb' ved 'Zulu Comedy Galla', og både i 2016 og 2017 var han nomineret til Talentprisen.

Frederik Rosgaard er naturligvis lykkelig for, at det endelig lykkedes at hive prisen hjem, og så gør det heller ingenting, at der følger 100.000 gode danske kroner med.

- Det giver mig en dejlig sikkerhed, som jeg lidt ser som et arbejdslegat. Nu, hvor jeg kan tage mig tid til at skrive, har jeg forhåbentligt et nyt onemanshow klar til næste år. Det betyder virkelig meget, siger Frederik Rosgaard.

De 100.000 i præmiepenge for Talentprisen betyder, at Frederik Rosgaard kan skrive materiale til et nyt onemanshow, der skal være klar næste år. (© TV 2)

Ingen pris til årets komiker

Ligesom så meget andet var 'Zulu Comedy Galla' på grund af coronakrisen i år anderledes, end showet plejer at være.

Da Danmark i foråret lukkede ned, betød det samtidig, at alle planlagte standup-shows og turnéer måtte aflyses.

Netop derfor blev der i år ikke kåret en vinder af årets komiker.

Tidligere vindere af Årets Komiker-prisen tæller Anders Matthesen, der har vundet tre gange, Jonathan Spang, der har vundet to gange, og Linda P.

'Zulu Comedy Galla' så dagens lys i 2009, og er de senere år blevet afholdt i Operaen i København. I år var det 'X Factor'-værten Sofie Linde, der styrede løjerne.

'Zulu Comedy Galla' kan ses på TV2 og TV2 Play søndag den 6. september.

Facebook
Twitter