Sådan kan du fortsat høre P2 og P1

Tirsdag stopper P2 med at have sin egen kanal på FM-båndet. Den slåes sammen med P1 - men begge kanaler vil fortsat sende hver for sig i døgndrift.

Jamen, forsvinder P2 så helt?!

Nej, men det er helt forståeligt, hvis du er lidt forvirret, nu hvor P2 forsvinder som sin egen kanal på radioens FM-bånd. For hvor finder man så kanalen?

Men frygt ej, for man kan sagtens fortsætte med at høre den klassiske radiokanal, selvom den nye Radio 24syv overtager dens plads. Heller ikke når det gælder P1, der også rammes af P2's lukning, behøver man at bekymre sig.

P2 bliver til en digital P2 Klassisk

For fra tirsdag den 1. november bliver P2 til den digitale kanal P2 Klassisk. Den kan du som altid høre på netradioen via dr.dk og på en DAB-radio. Begge steder vil P2 som altid sende i døgndrift.

På det gode gamle FM-bånd på almindelige radioer vil P2 Klassisk også stadig være til stede. Dog kun om aftenen. For tirsdag kommer P1 og P2 til at dele FM-frekvens som en konsekvens af, at DR har måttet afgive P2's FM-frekvens.

Fra 1. november sender P2 derfor på P1's FM-frekvens søndag til torsdag fra klokken 18 til 06, fredag fra klokken 18 til 08 og lørdag fra 18 til det meget præcise tidspunkt 9.54.

P1 sender som altid i døgndrift

Men hvad så med P1, når den klassiske musik tager over om aftenen?

Heller ikke som P1-lytter behøver man gå glip af noget, for kanalen vil fortsætte på sin digitale kanal, hvor den vil sende døgnet rundt - præcis som den gør i sin nuværende form.

P1 vil altså sende på sin sædvanlige FM-frekvens på hverdage fra klokken 06 til 18, lørdage fra 08 til 18 og søndag fra klokken 9.54 til 18. Andre tider af døgnet må P1-lytterne høre kanalen på DAB eller netradio. Og så kan man altid høre P1 og P2 på apps og på mobilen.

Facebook
Twitter