Sabine bliver chikaneret på grund af sin hobby: 'Hvis du laver en fejl, er de der med det samme'

Masser af mennesker ser med, når Sabine gamer. Men der er stadig én ting, der fylder for meget, fortæller hun.

Drenge spiller computerspil. Piger leger med dukker.

Sådan lød det måske engang, men sådan er det bare ikke længere.

Det er Twitch-streameren SuperPinkyKitty – eller Sabine, som hun rigtig hedder – et godt eksempel på. Tusindvis af mennesker følger med, når hun skyder med tunge skyts, sender dræbende skud afsted og lægger spilstrategier foran sin computerskærm.

Men selvom det er blevet mere og mere normalt, at piger skifter Bratz-dukkerne ud med en musemåtte og et lysende tastatur, så har Sabine mange gange oplevet, at hun får uønsket opmærksomhed i gamingverdenen - fordi hun er kvinde.

- Piger og gaming er stadig noget, folk prikker lidt til og kommenterer: "Gå nu ud i køkkenet og lav en sandwich i stedet for. Du er pissedårlig til at skyde", siger hun og fortæller, at hvis hun laver den mindste fejl, så bliver hun med det samme skudt på med hate og negative kommentarer.

Men ikke nok med at hun viser, at piger også kan styre et maskingevær med en dansende mus og nogle klik, så går hun også rigtig meget op i at give kærlighed og glæde ud til dem, der ser med.

- Jeg prøver at få folks humør op, hvis jeg kan. Få dem til at smile eller bare sige, at det nok skal gå, hvis det er det, de har behov for at høre.

Og netop det betyder særligt meget for Sabine, fordi det er noget, hun selv manglede, dengang hun var yngre.

- Jeg havde en ret barsk barndom, hvor jeg følte mig meget ensom og manglede nogen at snakke med og nogen, der lyttede til mig.

Så hvis du spørger SuperPinkyKitty om, hvorfor så mange følger med i hendes videoer, er det ikke fordi hun er pige – nej, det er fordi hun er god til at game og har skabt et univers, hvor der er plads til alle.

Se videoen øverst i artiklen og hør om SuperPinkyKitty barndom, og hvordan gaming blev det sted, hun kunne koble fra.