Salvador Dali er blevet vækket fra sin grav i faderskabssag

En 61-årig kvinde mener, at hun er datter af den verdenskendte kunstner. Nu skal dna-prøve afgøre det.

Den spanske kunstner har været død i godt 28 år. Det er blevet antaget, at han døde barnløs, men nu skal det opklares, om han alligevel har efterladt sig et barn. (Foto: ALBERT GEA © Scanpix)

Liget af den spanske kunstner Salvador Dali er torsdag blevet gravet op for at undersøge hans dna i forbindelse med en faderskabssag. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Klokken 22.20 blev Salvador Dalis kiste åbnet, og arbejdet med at tage de biologiske prøver begyndte, skriver den catalanske højesteret, der overværede operationen, i en skriftlig udtalelse.

Eksperterne, der skulle foretage undersøgelserne af liget, måtte eskorteres til gravstedet, da en større gruppe havde samlet sig udenfor Dali-museet, hvor han er begravet.

Den spanske kunstner har været død i godt 28 år. Det er blevet antaget, at han døde barnløs, men nu skal det opklares, om han alligevel har efterladt sig et barn.

Det hævder den 61-årige Maria Pilar Abel fra Catalonien nemlig, at han har.

Hun påstår, at hendes mor havde et forhold til kunstneren, da moren arbejdede i Port Lligat nær Dalis fødeby, Figueres.

Salvador Dali boede i den lille fiskerby i en årrække, og det skal have været i denne periode, at han gjorde Maria Pilar Abels mor gravid.

Dna-prøverne, der vil bestå at skrab fra enten en tand eller en knogle, vil efterfølgende blive sendt til Madrid til nærmere undersøgelser.

/ritzau/