Samme sang ligger nummer et og to

Nummeret Hallelujah indtager både første- og andenpladsen på den britiske hitliste. Den britiske X Factor vinder topper med sin version, efterfulgt af Jeff Buckley.

Den britiske vinder af X Factor topper den britiske hitliste med nummeret Hallelujah, og lige efter følger Jeff Buckleys version af samme sang.

Og det er første gang i 51 år, at samme sang indtager både første- og andenpladsen på den britiske hitliste, skriver Q Magazine.

Ny britisk rekord

Alexandre Burke vandt den britiske udgave af sangkonkurrencen, og hendes version af den gamle Leonard Cohen-klassiker solgte 576.000 eksemplarer på kun en uge, og det er mere end rigeligt til at toppe singlehitlisten i Storbritannien.

Faktisk sætter hun ny rekord med nummeret, der er den hurtigst sælgende single fra en kvindelig kunstner i Storbritannien.

Største hit for afdød musiker

Jeff Buckley druknede i 1997, men her 11 år efter har han fået sit hidtil største hit, selv om han må tage til takke med andenpladsen. Hans version af Hallelujah stammer fra hans eneste fulde, færdiggjorte album, Grace, og singlen blev downloadet 81.000 gang på en uge.

Hallelujahs sejrsgang stopper dog ikke ved de to topplaceringer. Leonard Cohens originalversion er også at finde på listen som nummer 36.

Singin' The blues

Sidst samme nummer lå nummer et og to på den britiske hitliste var tilbage i 1957, da Tommy Steele og Guy Mitchell begge sang Singin' The Blues.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk