Samtalebog søger ukendte mennesker

Samtaler mellem to eller flere kendte mennesker har de seneste år været meget populære. Nu kommer turen til ukendte mennesker med en god histore.

Tidligere har samtalebøgerne været en genre for kendte mennesker med mere eller mindre noget på hjerte. Men ligesom farvefjernsynet har givet plads til ukendte, almindelige mennesker, åbner samtalebogen for sig for alle.

- Hvis der er nogen, som tænker de har en god historie, skal de være meget velkomne til at henvende sig, siger redaktør på Lindhardt og Ringhof, Jeppe Markers.

Tal om noget væsentligt

Det handler nemlig ikke om, at der skal være kendte på forsiden af bogen, men derimod om den gode historie. Alle kan have væsentlige pointer og en god historie:

- Vi kan sagtens forestille os, at det ville blive det næste: At det var helt almindelige mennesker, man satte til at tale om noget væsentligt, siger Anne-Marie Mai, professor i litteratur ved Syddansk Universitet.

Ind bag facaden

Samtalebogen bliver købt, fordi den leverer noget mere ægte:

- Vi vil gerne have fat noget autentisk. Vi vil gerne ind bag facaden og der er en fornemmelse af, at vi får nogle sandheder af vide, siger Anne-Marie Mai.

For fremtiden kan de sandheder altså ligeså godt komme fra ukendte mennesker som fra kendte.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter