Saybia-forsanger synger om døden

Søren Huus har oplevet mere end de fleste på godt og ondt. Succes med bandet Saybia og en personlig tragedie, da hans kæreste blev dræbt.

Hvad stiller man op når tragedien rammer, og livet viser sig fra sin mest ubarmhjertige side?

Søren Huss fra Saybia har for sit vedkommende brugt sorgen og håbet som drivkraft til at indspille sit første og dybt personlige soloalbum, der med titlen "Troen & Ingen" kommer på gaden i efterårsferien.

For snart tre år siden blev Søren Huss' tilværelse revet midt over, da hans kæreste og moderen til deres lille datter blev dræbt i en trafikulykke i København. Datteren blev livsfarligt kvæstet, men klarede sig igennem en timelang operation på Rigshospitalet og er i dag rask.

Musik som terapi

Efter ulykken flyttede Søren Huss med datteren tilbage til fødebyen Nyborg og det gamle bindings-værkshus, som han havde købt med sin afdøde kæreste. Her forsøgte den nu 35-årige sanger at komme på fode igen ved at bruge musik og sangskrivning som terapi og sorgbearbejdning.

I begyndelsen skrev Søren Huss de nye sange på engelsk, men den sproglige distance var for stor til, at han for alvor kunne udtrykke sine inderste tanker og følelser. En dag ringede Poul Krebs for at høre, om Søren ville medvirke på et nummer sammen med Michael Falch.

- Det sagde jeg ja til, og den oplevelse tog på en måde beslutningen for mig. Det skulle være på dansk, og da jeg kom hjem, gik jeg i gang med at skrive for alvor, siger Søren Huss.

Håbet om at komme videre

Den fynske sangskriver har indspillet og produceret sit soloalbum i studier i Køge og København. Den øvrige besætning på pladen er også fynsk og består af Jeppe Kjellberg (guitar, mandolin, dobro, banjo), Christoffer Møller (keyboards, ordgel, klaver, klokkespil og co-produktion), Morten Jørgensen (bas) og Jesper Elnegaard (trommer og percussion). Desuden medvirker Arild Kvartetten på violiner, bratsch og cello.

For Søren Huss repræsenterer pladen et håb om at komme videre med livet, noget han gerne vil kunne dele med andre, der befinder sig i samme situation:

- Pladen handler om døden, som ingen af os kommer gennem livet uden at møde. Den handler også om det ødelæggende øjeblik, de fleste mennesker frygter mest. Men det er også bare musik...

Hele ugen på P4

"Troen & Ingen" udkommer 18. oktober. Udover førstesinglen "Et hav af udstrakte hænder" indeholder albummet også titler som "Du er", "Som mejslet i massiv granit", "Svigt" og "Jeg finder vej", alle numre der i løbet af ugen vil blive spillet på P4.

Søren Huss er så småt i gang med at arbejde på et nyt album på engelsk fra Saybia. Men i første omgang handler det om at præsentere det nye soloalbum live i november ved fire koncerter: 18/11 i Magasinet, Odense, 25/11 i Studenterhuset, Aalborg, 26/11 i Vega, København og 27/11 i Voxhall, Århus. Til foråret tager Søren Huss og hans fynske band sandsynligvis ud på en længere turné.

"Troen og ingen" er Ugens Album på P4 i uge 42 fra mandag 18. oktober til 24. oktober.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter