(Foto: Andreas Bro © DR)

Se billederne fra Reality Awards: 15 deltagere deler de værste fordomme, de møder

De danske realitystjerner fejrede sig selv og hinanden onsdag aften til årets Reality Awards.

- R-E-A-L-I-T-Y, det er det, jeg vil se, synger værten Camilla Framnes til melodien af Aretha Franklins klassiker 'Respect', mens hun slutter sig til medværten Dan Andersen på scenen foran et hujende publikum.

Hvis man gerne vil se reality-tv, som Framnes, der er kendt fra 'De Unge Mødre', synger, så har hun fundet det helt rigtige publikum.

I en varm hal i Københavns Nordhavn sad cremen af dansk reality nemlig samlet foran den scene, der onsdag aften fejrede dem til årets Reality Awards.

På grund af corona var datoen for festlighederne ellers blevet rykket. Og rykket igen.

Ja, faktisk var prisuddelingen blevet rykket så mange gange, at værten Camilla Framnes, iklædt et glitrende, lyserødt skrud af en kjole, fra scenen tørt bemærkede, at "det er blevet rykket flere gange, end jeg har rykket i Kevin (Larsen, hendes mand)."

Men onsdag aften fik den røde løber endelig lov til at strække sig ud over betongulvet, mens alle de danske realitystjerner gjorde deres entré til årets prisfest klædt i alt fra minimale kjoler og tårnhøje stiletter til nedknappede skjorter, spraytan og cowboystøvler. Og med mokai eller kærester i hånden.

Du kan i øvrigt se alle vinderne på Ekstra Bladets liste her.

Men at være realitystjerne er ikke kun lig med rød løber og beundrende følgere på Instagram. Med i pakken følger også fordomme. I hvert fald for mange.

Derfor spurgte vi nogle af stjernerne om den værste fordom, de stødt på, fordi de har valgt at deltage i et realityprogram på tv. Se nogle af deres svar her:

 • 32-årige Simon Iversen, kendt fra 'Hård udenpå' og 'For lækker til love', har sammen med kæresten Sidsel Borg, kendt fra 'Ex on the Beach', også mødt fordomme om deres realitydeltagelse. - Det, jeg mest har mødt, er, at folk tror, jeg mere vild, end jeg egentligt er, indleder 24-årige Sidsel Borg, der dog hellere vil hygge sig på sofaen end at gå i byen. - Da Simon og jeg skulle til at være kærester, troede han også, at jeg var helt vild, for "det må man jo være, når man har været med i 'Ex on the beach', ik?" Det er jeg, når jeg har været inde i villaen, ja. Der har jeg fyret den max af, men det er slet ikke den person, jeg er, når jeg er hjemme, fortæller hun. For Simon Iversen er det hans ydre, der vækker fordomme: - Det har sgu mere været mit udseende med tusserne og de store overarme. Folk husker mig faktisk mest for det DR3-program, jeg deltog i allerførst, hvor de syntes, det var ret flot, at jeg stod frem på den måde. Men bodybuilderverdenen foragter mig stadig, fortæller mureren fra Dragør. (Foto: Andreas Bro © DR)
  1 / 11
 • - Alle tror, at man er "blondinedum" og ikke kan andet end at skabe sig på tv. Og det kan jeg så modbevise i dag, for jeg har lige været oppe i psykologi, hvor jeg fik 12, udbryder en meget stolt Sigmund Trondheim, der både er kendt som X Factor-deltager og sidenhen blandt andet fra 'Kommer Sigmund i helvede?' og 'Divaer i junglen'. Fordommene går ham dog ikke på: - Jeg kender mit sande jeg og ved, at jeg har så mange fans, der ser op til mig og ved, hvad jeg kan. Og det er det, der betyder noget for mig. (Foto: Andreas Bro © DR)
  2 / 11
 • Den første pris, der blev uddelt, var i kategorien 'Årets bedste par', hvor Jalal og kæresten Mie fra DR3-programmet 'Macho' skulle overrække prisen. De var tydeligt rørte begge to, da de stod på scenen, hvor Jalal, til salens hujende begejstring, blandt andet sagde: - Jeg er født som kvinde, så jeg er transkønnet. Hvis vi i dagens Danmark kan have en transkønnet, arabisk muslim til Reality Awards til at overrække en pris, så er vi fandeme nået langt. Her ses han sammen med komiker og rapper Ellie Jokar (til venstre) og kæresten Mie. (Foto: Andreas Bro © DR)
  3 / 11
 • Jeppe Risager Bøg, kendt fra 'Ex on the Beach' og nomineret til 'Årets bedste mandlige deltager', var ikke bange for selv at hælde benzin på fordomsbålet: - Jeg tror, den værste fordom om realitydeltagere er, at vi ikke er særligt begavede. Og der vil jeg bare gerne sige til folk, at det er de heller ikke. 80 procent af alle realitydeltagere er ikke særligt begavede. De er skidesøde, men de er ikke de skarpeste knive i skuffen, og det bare sådan, det er. Hvor han selv befinder sig i den inddeling, er han ikke helt sikker på: - Der ligger jeg og blander mig lidt. Men det er jo ikke jurastuderende, der melder sig til sådan noget her. Men selvom realitydeltagere ikke er de klogeste, så er de de sødeste og mest åbne mennesker, slutter han af. (Foto: Andreas Bro © DR)
  4 / 11
 • - Den værste fordom, jeg møder, er, at jeg altid har spillet en rolle som Sidney Lee, og at han ikke så klog, ikke fatter så meget og bare gerne vil have det sjovt med nogle damer. Og så tror folk, jeg er sådan i virkeligheden, men jeg kan godt lide af "prove them wrong", fortæller han. - Jeg gider ikke at snakke med nogen, hvis de er ubehøvlede. Men jeg kan godt lide at gøre et godt indtryk på folk, afslutter den 42-årige, bandanaklædte realitystjerne, der i år kan fejre 14 år i realitybranchen. (Foto: Andreas Bro © DR)
  5 / 11
 • 'Prince Charming'-deltagerne Rasmus Lindbjerg, Christian og Jens Poulsen indtog den røde løber med hver deres oplevelse om folks fordomme: - Jeg er faktisk ret overrasket over, at jeg ikke har mødt noget negativitet. Jeg har kun fået positiv respons, og jeg får kun kærlige beskeder, fortæller Rasmus Lindbjerg, der ellers frygtede, at et program udelukkende med homoseksuelle ville resultere i en masse hate. Den 21-årige Jens har dog mødt fordomme blandt både venner og familie, der alle mente, at det kun er "dumme mennesker", der deltager i reality: - Jeg prøver at sige til dem, jeg kender: "Lad nu være med at have de fordomme. Det kræver en masse at blotte sig på den måde. Det er ikke alle, der kan det." Vi er de sejeste, jeg kender, konkluderer han. (Foto: Andreas Bro © DR)
  6 / 11
 • Jeppe Risager Bøg var på den røde løber sammen med vennerne Patrick Weber, 'Paradise Hotel' i 2021, og Mathias Hjort, 'Paradise Hotel' i 2018 og 2021. - Den værste fordom er, at jeg bare er taget til Mexico for at knalde på tv, svarer Patrick Weber hurtigt, da han bliver spurgt. Mathias Hjort har brug for betænkningstid, før han svarer: - Folk tror, at når man er med i 'Paradise', så er man en særlig type menneske. Men i det sekund, de snakker med dig og ser, at du er nede på jorden, tænker de: "Hov, er det et menneske ligesom mig? Ja, det er det faktisk." (Foto: Andreas Bro © DR)
  7 / 11
 • I år skulle alle gæsterne sidde ned hele aftenen på grund af coronarestriktioner. En regel som gæsterne var blevet gjort opmærksomme på før showet, men som flere af de ansatte ved showet forudså nok ville blive en udfordring at håndhæve, sagde de til dr.dk. Aftenen bød også på tumult, da en af de nominerede blev smidt ud efter et sammenstød med vagterne. (Foto: Andreas Bro © DR)
  8 / 11
 • 25-årige Mick Skov fra 'Singletown', nomineret i kategorien 'Årets bedste øjeblik’ sammen med kæresten Freja Benedikte - også fra 'Singletown'. -Det her med, at jeg kan ligne en bitch, indleder Freja Benedikte med et grin. - Når folk møder mig og snakker med mig, siger de: "Ej, Freja, du er virkelig sød som person." Ja, selvfølgelig er jeg det, retter hun dem og tilføjer desuden, at hendes brug af botox og fillers også er noget, folk dømmer hende på. - De kan godt synes, jeg ser fake ud. Anderledes positivt har det været for hendes kæreste Mick Skov, der i 'Singletown' afslører, at han er transkønnet: - For mig er det det her med at være transkønnet. Men jeg synes, jeg er blevet taget rigtig godt i mod. Det er mere de her spørgsmål til, hvor langt jeg er (i transitionen). Men det er et eller andet sted også meget naturligt, at folk er nysgerrige på det. (Foto: Andreas Bro © DR)
  9 / 11
 • - Folk tror altid, at det er forfærdeligt at deltage i programmet: "Hvordan kunne I klare det?!", indleder storebror David Ellebye fra 'Årgang 0'. - Og at man bliver filmet 24/7/365, tilføjer 21-årige lillesøster Rachel Ellebye. - Men det har været en stor oplevelse og været kæmpe fedt. Og nu er det super fedt, at vi kan se tilbage på vores konfirmation, dåb og andre store begivenheder i vores liv, filmet af nogle af de bedste kamerafolk i Danmark. Det er et privilegie, afslutter David. (Foto: Andreas Bro © DR)
  10 / 11
 • - Det er sjovt, for jeg føler egentligt kun, at jeg møder nogle fordomme, som har en form for forudindtaget mening om reality generelt mere end mod mig som person, indleder den 24-årige Sander Sanchez (til højre) fra 'Prince Charming'. - Folk er overraskende søde. Jeg møder meget opbakning og folk, der synes, det er sjovt, at jeg kaster mig ud i det. Men jeg har også lagt landet sådan, at jeg er en person, der gør, hvad jeg har lyst til og lever mit bedste liv og springer ud i ting, jeg ikke har prøvet før, konkluderer realitydeltageren, der i 2020 blev nummer to i Dansk Melodi Grand Prix. Sander Sanchez ses her med vennerne Kenneth Benitez (til venstre) og Benjamin Ole R. Bonnichsen (i midten) på den røde løber. (Foto: Andreas Bro © DR)
  11 / 11
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk