(Foto: © Kevin Mazur/MG21, (c) Getty images)

Se billederne: Her er de flotteste og vildeste looks til årets mest opsigtsvækkende modebegivenhed

Det årlige velgørenhedsevent The Met Gala blev i nat afholdt i New York.

Kun fantasien satte grænser for de A-kendisser, som var blevet inviteret til årets mest imødesete begivenhed, når det handler om mode – Metropolitan Museum of Art Costume Institute Gala – eller bare The Met Gala.

Bag invitationen stod Vogue-dronningen Anna Wintour, og hun havde i år bestemt, at de særligt indbudte gæster skulle klæde sig selv på ud fra temaet 'amerikansk uafhængighed'.

Og der var mange forskellige bud på, hvordan netop dette tema skulle fortolkes.

Sangerinden Jennifer Lopez havde eksempelvis taget et cowboy-inspireret outfit på, andre havde hentet inspiration fra biker-miljøet, mens andre havde taget kjoler på med det amerikanske flag.

Den amerikanske demokratiske politiker Alexandria Ocasio-Cortez – som kan ses i toppen af denne artikel – bar en kjole fra Brother Vellies med teksten "tax the rich" ("beskat de rige").

Den danske designer Morten Ussing, der selv designer kjoler til blandt andet tv-shows og den røde løber, er dog især begejstret over mændenes modevalg til dette års Met Gala.

- I mange år har det været manden, der var påhæng til kvinden og deres fantastiske rober, men nu begynder de at tage stilling til, hvordan de selv vil udtrykke sig.

- Det er ikke længere så opdelt mellem maskulint og feminint, så der er mange mænd, der tager det på, de ønsker – hvad end det er en kjole, en stor kappe eller pailletter. Det er meget interessant, mener han.

Herunder kan du se nogle af de mest fantasifulde og omdiskuterede outfits fra dette års Met Gala, hvor designer Morten Ussing også giver sin mening til kende om stjernernes tøjvalg.

 • Jennifer Lopez var én af de stjerner, som designer Morten Ussing var mest vild med på Met Galas røde løber: - Hun er i Ralph Lauren og er meget inspireret af cowboy-looket. Det lander virkelig godt i temaet, og det er sjovt. Man kan se, at hun har gjort meget ud af det. (Foto: © Mario Anzuoni, Scanpix)
  1 / 14
 • Skuespilleren Timothée Chalamet var én af aftenens medværter, og han skuffede ikke Morten Ussing med sit tøjvalg: - Han har et Haider Ackermann dobbeltlukket jakkesæt på. Det, der er hans hilsen til temaet, er, at han har et par hvide Converse-sko på. Det er ret præcist. (Foto: © Noam Galai, 2021 Noam Galai)
  2 / 14
 • Bag disse mørke outfits gemmer der sig Kim Kardashian og Kanye West, der begge var blevet klædt på af Balenciaga. - Kim Kardashian har virkelig skabt et øjeblik. På det seneste har hun ofte iført sig kropsmasker, hvor man ikke kan se hendes ansigt. Det ser fuldstændig fantastisk ud, og det er meget dramatisk. Men jeg har svært ved at se, hvordan det hænger sammen med 'amerikansk uafhængighed', siger Morten Ussing. (Foto: © John Shearer, (c) Getty images)
  3 / 14
 • Rapperen og sangeren Lil Nas X så ud til at leve sit bedste liv på den røde løber. - Han lever virkelig Met Gala-drømmen. Han havde tre skift op ad trappen. Han ankom i en stor kappe, derefter var han en robot, mens han til sidst havde et tight catsuit på med en masse diamanter. Det bliver ikke mere Met Gala end det, siger designer Morten Ussing. (Foto: © ANGELA WEISS, Scanpix)
  4 / 14
 • Billie Eilish havde taget det helt store skrud på til Met Gala: - Hun er normalt kendt for at iklæde sig neonfarver og for at være i Gucci fra top til tå, men her ankommer hun i en gigantisk stor robe lavet af Oscar de la Renta, som er pudderfarvet. Det er virkelig old Hollywood-glamour, mener Morten Ussing. (Foto: © Dimitrios Kambouris, Getty Images)
  5 / 14
 • Skuespilleren og sangeren Troye Sivan havde taget en kjole på, og det begejstrer Morten Ussing: - Det er simpelthen så vanvittigt smukt og enkelt. Og jeg synes, at det rammer temaet med 'american independence' ret godt. Han ligner en homage til 90'ernes topmodeller i en Naomi Campbell-silhuet sammen med de store Rick Owens-støvler. (Foto: © Theo Wargo, Getty Images)
  6 / 14
 • Det er måske ikke helt nemt at se, men bag dette skrud gemmer der sig sangeren Erykah Badu. - Man tror måske, hun ankommer med et våben, men det er faktisk meningen, at det skal forestille en lang gravhund. Jeg troede først, det var et gevær, men dobbeltheden i det finder jeg meget interessant, siger Morten Ussing. (Foto: © Mario Anzuoni, Scanpix)
  7 / 14
 • Ét af verdens mest celebre par – Rihanna og ASAP Rocky – var naturligvis også inviteret til dette års Met Gala. (Foto: © Justin lane, Scanpix)
  8 / 14
 • Parret Shawn Mendes og Camila Cabello var ifølge designer Morten Ussing begge troppet op i tøj fra designeren Michael Kors. (Foto: © Jeff Kravitz, (c) Getty images)
  9 / 14
 • Amanda Gorman var blandt aftenens medværter til den prominente fest. Den unge digter blev på et øjeblik verdenskendt, da hun læste et digt op til Joe Bidens præsidentindsættelse. (Foto: © John Shearer, (c) Getty images)
  10 / 14
 • Designeren Harris Reed står her i baggrunden, mens modellen Iman skaber wow-faktor til Met Gala. (Foto: © Dimitrios Kambouris, Getty Images)
  11 / 14
 • Rocklegenden Debbie Harry fra bandet Blondie havde taget aftenens tema 'amerikansk uafhængighed' helt bogstaveligt: - Hun er indhyllet i det amerikanske flag, og det er ekstremt patriotisk, hvilket også passer glimrende ind i temaet. Og så har hun selvfølgelig en denim-cowboyjakke på, siger Morten Ussing. (Foto: © ANGELA WEISS, Scanpix)
  12 / 14
 • Skuespilleren Dan Levys valg af outfit begejstrede designer Morten Ussing: - Han kommer i et print, der er lavet over et kort af USA, hvor der er to stater, der kysser. Jeg elsker, når folk tør at være politiske gennem deres tøj. (Foto: © Mike Coppola, Getty Images)
  13 / 14
 • Sangeren Ciara var helt tydeligt inspireret af sportens verden, da hun skulle vælge tøj til velgørenhedsarrangementet: - Hun har en kjole på, som tydeligt er inspireret af amerikansk fodbold. Det er et ret sjovt take på temaet med en tydelig reference, mener Morten Ussing. (Foto: © Jeff Kravitz, (c) Getty images)
  14 / 14