(Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

SE BILLEDERNE Hertuginde Kate er på besøg i Danmark

Hertuginden har både besøgt dronning Margrethe og siddet om bål med børnehavebørn under sit danske visit.

Det ene øjeblik hamrer hun i træ sammen med en flok børnehavebørn – det næste hilser hun på dronning Margrethe og spiser frokost med kronprinsesse Mary i et palæ.

Catherine, hertuginden af Cambridge, oplever lidt af hvert under sit todages arbejdsbesøg i hovedstadsområdet.

Hun er her for at blive klogere på, hvordan Danmark arbejder med at skabe de bedst mulige rammer for mindre børn. Sidste år lancerede hertuginden nemlig fonden The Royal Foundation Centre for Early Childhood, der netop har fokus på dette i Storbritannien.

I går sagde forfatter og tidligere korrespondent i Storbritannien Lone Theils, der er har fulgt det britiske kongehus i mange år, at der nok også er en anden og mindre officiel dagsorden for besøget.

- Man kigger jo indimellem mod Danmark og Skandinavien i Storbritannien, når der tales om at modernisere det britiske kongehus, lød det fra Lone Theils.

- Hvis man skulle gøre kongehuset mere tilgængeligt og nutidigt, kan man godt kigge på den skandinaviske model, som de jo lidt sjovt kalder for Monarchy Light – altså en light-version af det monarki, de selv har. Så det kan helt sikkert være noget, der er på dagsordenen, sagde forfatteren.

Sidste stop i det officielle program er et besøg på et krisecenter sammen med kronprinsesse Mary, hvor hertuginden også skal høre mere om Mary Fondens arbejde.

Tag med hertuginden rundt i hovedstadsområdet i billederne herunder.

 • Onsdag middag mødtes hertuginden med dronning Margrethe og kronprinsesse Mary i Riddersalen i Christian IX’s Palæ på Amalienborg. (Foto: © pool, Ritzau Scanpix)
  1 / 12
 • Bagefter gik kronprinsesse Mary og Catherine, hertuginden af Cambridge, tværs over Amalienborg Slotsplads til Frederik VIII's Palæ, hvor kronprinsessen var vært for en privat frokost. Her fik de vinket til en flok borgere. (Foto: © Claus bech, Ritzau Scanpix)
  2 / 12
 • Første stop på hertugindens arbejdsbesøg var Copenhagen Infant Mental Health Project på Københavns Universitet, der arbejder for at fremme psykisk trivsel hos spædbørn og deres forældre. Her blev hun tirsdag eftermiddag modtaget af rektor Henrik Caspar Wegener. Hertuginden har netop fokus på børns ve og vel i sin egen fond. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)
  3 / 12
 • Hertuginden var bagefter forbi Børnemuseet på Frederiksberg, hvor hun mødte en række forældre og børn. Det er ikke er et klassisk museum, men et samlingssted, hvor børnefamilier blandt andet kan hygge i stedets cafe eller være kreative i værkstedet. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
  4 / 12
 • Tirsdag var hertuginden også forbi Københavns Professionshøjskoles PlayLab – et legelaboratorium, der skal inspirere stedets lærer- og pædagogstuderende til at få en mere eksperimenterende tilgang til leg og læring. Stedet er skabt i samarbejde med Lego Fonden. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)
  5 / 12
 • Hertuginden fik sig endda et godt grin, da hun prøvede laboratoriets rutchebane. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)
  6 / 12
 • Onsdag morgen stod pressen klar til at tage imod hertuginden foran skovbørnehaven Stenurten, der ligger i Ballerup. Institutionen har fokus på at få børnene ud i naturen. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
  7 / 12
 • Hvor tit har du lige set en hertuginde sidde på de klassiske institutionsstole i din lokale børnehave? Nej, vel. Her ses Catherine, hertuginden af Cambridge, i en samtale med de ansatte i skovbørnehaven Stenurten i Ballerup. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
  8 / 12
 • Der var både arrangeret hammerlege og bål under hertugindens besøg. Og ja, hertuginden fik også selv lov til at kløve brænde. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
  9 / 12
 • Hertuginden fik endda en bue af en dreng og kvitterede med en krammer. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
  10 / 12
 • Onsdag middag var der også masser af grin og god stemning, da hertuginden mødte dronning Margrethe og kronprinsesse Mary i Riddersalen på Amalienborg. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
  11 / 12
 • Onsdag eftermiddag gik turen forbi krisecentret Danner i København sammen med kronprinsesse Mary. Her kan voldsramte kvinder og deres børn få hjælp og rådgivning. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
  12 / 12