(Foto: © Betina Garcia, DR)

SE BILLEDERNE Northside skød festivalsæsonen i gang med overraskelser, øl og rock-comeback

Efter tre års coronapause vendte festivalen Northside tilbage til Aarhus.

For en uge siden åbnede Jelling Festival ballet, og denne uge fortsatte festen så på Heartland og Northside.

De danske musikfestivaler er for alvor tilbage, som vi kender dem fra før coronaen, og nu kan vi igen kramme hinanden og hoppe i flok til musikken uden tanke på restriktioner.

Og det var rart at være tilbage. Det kunne man i høj grad mærke på Northside i weekenden i Aarhus, hvor gæster og kunstnere samledes til en kæmpe musikfest for første gang i tre år.

Popstjernen Thomas Helmig, der gav en surprise-koncert på festivalen, indkapslede meget godt den festivallængsel, der har hobet sig op for mange gæster:

- Jeg har glædet mig som et lille barn – det tror jeg, vi alle sammen har.

Sådan lød det faktisk hele vejen rundt fra scenerne på Northside. Publikum havde savnet festivalernes kunstnere – og kunstnerne havde savnet at spille for deres fans på festivaler.

Tag med til Eskelunden i Aarhus i billederne herunder, hvor vi har samlet nogle af højdepunkterne fra dette års Northside.

 • Rapperen FVN åbnede årets Northside med sin koncert på Nova-scenen torsdag klokken 15. Pladsen åbnede dog med forsinkelse, så mange fik ikke de første sange med. - Det var ærgerligt, at dørene blev åbnet, samtidig med jeg spillede, hvilket gjorde, at der ikke var lige så mange mennesker inde på festivalen, som man kunne have ønsket. Men det varmede virkelig mit hjerte at se folk komme løbende ind mod scenen, mens de sang med. Det er altid en glæde at spille i Aarhus, de tager altid så skide godt imod mig, sagde FVN til DR efter koncerten. (Foto: © Betina Garcia, DR)
  1 / 14
 • Kort efter åbningen stod Jada klar som første navn på Northsides store Astra-scene torsdag eftermiddag med en perlerække af hits som 'Nudes', 'Lonely' og 'On Me'. (Foto: © Betina Garcia, DR)
  2 / 14
 • Der var plads til eftertænksomhed og inderlighed hos Hans Philip, der indviede den store Echo-scene torsdag i den anden ende af festivalpladsen. (Foto: © Betina Garcia, DR)
  3 / 14
 • Drew Sycamore leverede en hitparade og dansefest torsdag aften på Echo. (Foto: © Betina Garcia, DR)
  4 / 14
 • Det var en kold og blæsende torsdag på Northside, men det ødelagde ikke det gode humør på pladsen og foran scenerne. Her ses forreste række til Jada torsdag eftermiddag. (Foto: © Betina Garcia, DR)
  5 / 14
 • Det største udenlandske navn, Nick Cave & The Bad Seeds, bragede ud over scenekanten på åbningsdagen torsdag. Bogstaveligt talt. Nick Cave var nemlig konstant nede ved de forreste rækker for at synge og mærke sit publikum. Her ses han på vej ned ad trappen fra scenen. (Foto: © Betina Garcia, DR)
  6 / 14
 • Det er første gang, at Northside afholdes i Eskelunden. Det ligger dog ikke langt fra det gamle område, Ådalen. (Foto: © Betina Garcia, DR)
  7 / 14
 • Det stod "Hvidt flag (DK)" i programmet på Nova-scenen fredag eftermiddag, men ingen information om kunstneren. Til gengæld svirrede rygterne om, at det kunne være Aarhus-popkongen Thomas Helmig, der fredag udgav en duet med titlen 'Hvidt flag' sammen med Benjamin Hav. Og rygterne talte sandt. Ind kom en smilende og veloplagt Helmig, der fik hele teltet til at koge over i fællessang. (Foto: © Betina Garcia, DR)
  8 / 14
 • Coco O. leverede både sange fra sit soloalbum og fra dagene med Quadron på Astra fredag eftermiddag. (Foto: © Betina Garcia, DR)
  9 / 14
 • "Jeg' ikk' nogen engel, min' vinger sidder foran!". Rapperen Tessa gav den gas på Astra-scenen fredag først på aftenen foran et kæmpe publikum. Her serverede hun blandt andet sine hits 'Ben' og 'Mums', der skabte fælles-rap blandt publikum. (Foto: © Betina Garcia, DR)
  10 / 14
 • Fredag aften blev Mø ramt af lydproblemer i starten af koncerten, så hun måtte vente lidt på at fortsætte festen. Den fik hun dog hurtigt gang i igen – blandt andet løb hun ned til de forreste rækker. (Foto: © Betina Garcia, DR)
  11 / 14
 • - Og nu kommer der en gammel én, lød det fra Kasper Eistrup, da Kashmir spillede på Northside lørdag aften. "De er alle sammen gamle, Eistrup", supplerede en råbende fan blandt publikum. Kashmir har da heller ikke turneret i otte år, men skabte fællessang foran Astra. (Foto: © Betina Garcia, DR)
  12 / 14
 • Alex Vargas fyrede den af på Echo-scenen lørdag aften med sin stemningsfulde musik. (Foto: © Betina Garcia, DR)
  13 / 14
 • Der var pakket med mennesker foran Astra ved Northsides sidste koncert for i år, som The Minds of 99 stod for. Dermed sluttede festivalen af med både hop på stedet, dans, fællessang og store hits. (Foto: © Betina Garcia, DR)
  14 / 14