Se det smukke øjeblik fra Frederiks festkoncert: Lukas Graham rører prinsesse Josephine til tårer

Lukas Forchhammer rørte ikke alene kongefamilien søndag aften, minderne væltede også ind over den populære sanger selv.

Kronprinsesse Mary sang med. Kronprins Frederik havde våde øjne. Og syvårige prinsesse Josephine kunne ikke holde tårerne tilbage og måtte trøstes af sin mor.

Det var et bevægende øjeblik, da den danske verdensstjerne Lukas Forchhammer – forsanger i Lukas Graham – søndag aften gik på scenen ved DRs fødselsdagsshow i anledning af kronprins Frederiks 50 års fødselsdag og leverede en inderlig udgave af hittet 'You're Not There'.

- Vi har ikke optrådt med sangen i flere år, og det kom bag på mig, at jeg selv blev rørt. Jeg har ikke sunget den sang til nogen, der har mistet deres far før. Men det hele kom tilbage – og jeg er selv blevet far og har fået en fantastisk familie siden sidst, siger Lukas Graham om sangen, som han skrev, efter han selv mistede sin far for godt 5 år siden.

Svært at se kronprinsfamilien blive rørt

Søndag optrådte han med sangen for at mindes kronprinsens far, prins Henrik, der gik bort i februar.

Og han kunne da heller ikke undgå at se, hvordan den royale familie reagerede på sangen.

- Jeg prøvede at kigge lidt op, selvom det er svært at se på folk, der er mærkbart rørt af det, man synger. Og jeg siger 'man', for det skærmer mig og mit ego, siger Lukas Forchhammer og fortsætter:

- Når jeg synger min sang om min afdøde far, og jeg så ser, at der sidder en hel familie, der skal tackle en fars, en bedstefars og en vens død, så gør det det meget virkeligt, at den sang, jeg har skrevet om min personlige sorg, kan projiceres ud på hele den danske befolkning.

Kronprins Frederik var rørt, og prinsesse Josephine kunne ikke holde tårerne tilbage og måtte trøstes af sin mor, da Lukas Graham optrådte med 'You're Not There'. (© dr)

Tænkte på sin egen datter

Særligt prinsesse Josephines tårevædede reaktion gjorde indtryk på den populære sanger.

- Jeg stod der og kiggede op på lille Josephine, som jeg mødte for to år siden, da vi spillede på Østerbro Stadion. Siden da har hun mistet sin farfar, og så sad hun der og græd.

Han holder en lang pause.

- Og så har du bare en ulykkelig lille pige. Så er det lige meget, om du er prinsesse, eller om du er bagerens datter. Du mangler din farfar. Min datter mødte aldrig sin farfar. Det er sådan noget, der rammer mig, når jeg ser sådan en reaktion.

- Og så tænker jeg, hvor er de alligevel heldige, de fire børn, at de mødte deres farfar. De mødte en legende. De behøver ikke, at nogen fortæller om ham, for de ved selv noget om ham. Selv står jeg med en datter, der aldrig har mødt sin farfar, siger han.

Efter showet hilste kronprinsfamilien på alle de optrædende i showet. Her ses kronprinsesse Mary og prinsesse Josephine sammen med Lukas Forchhammer. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, dr)

For rørt til at tale

Da Lukas Forchhammer efter sin optræden kom om bag scenen, fik han en stor af krammer af nogle af sine gode venner, som godt kunne se, at han trængte til netop dét.

- Jeg vil vove at påstå, at jeg er relativt professionel, men nogle gange kan du bare ikke stoppe det, siger han og afslører, at hans plan faktisk var at sige et par ord til salen, inden nummeret gik i gang.

- Men så gik det op for mig, at hvis jeg skulle sige noget, så ville jeg ikke kunne synge. Jeg blev simpelthen for rørt over situationen.

Ud over at optræde med 'You're Not There' sang Lukas Graham også hittet 'Take the World by Storm' søndag aften. Se den optræden i videoen her.