Seks tunge jazzmænd overtager spillested

Niels Lan Doky stopper som musikchef på spillestedet Montmartre. Seks kendte jazznavne overtager hans opgaver.

Det må være fedt at vide, at man bedst kan erstattes med hele seks personer, når man siger sit job op.

Det er nemlig, hvad der på mange måder sker på jazzspillestedet Montmartre i København, hvor seks tunge jazzpersonligheder afløser Niels Lan Doky i rollen som musikchef på stedet, når Doky fra 1. februar ønsker at fokusere på sin levevej som udøvende musiker.

Tre legender og tre jazzhåb

Afløserne er seks tunge jazznavne, der sammen overtager rollen som musikchef på Jazzhus Montmartre.

Det nye musikråd på Montmartre er sammensat af de tre gamle Montmartre-legender, Alex Riel, Bo Stief og Mads Vinding, og tre fra den nye generation, Gerard Precenser, Christian Brorsen og Benjamin Koppel.

Sidstnævnte bliver leder af rådet som ny musikchef med det operationelle ansvar for daglig booking. Det skriver Montmartre i en pressemeddelelse.

Farvel efter måneders ulønnet arbejde

Både trommeslageren Alex Riel og bassisterne Mads Vinding og Bo Stief trådte deres musikalske barnesko i det gamle Montmartre og har deltaget i nogle af de mest succesfulde og udsolgte koncerter i det genåbnede Montmartre.

Niels Lan Doky stopper, fordi han efter ni måneders ulønnet arbejdskraft i nonprofit-institutionen nu ønsker at fokusere på sin levevej - musikken:

- Jeg har svært ved at fortsætte dette krævende job på ulønnet basis. Jeg har forsøgt at udfylde rollen ved siden af min musikerkarriere, men det har trukket for store veksler og jeg vender nu tilbage fuld tid til at turnere, indspille og producere, siger han.

Siden genåbningen af Jazzhus Montmartre i maj 2010 har den populære kulturinstitution været vært for over 190 koncerter og må ofte melde om udsolgte huse.