Serie-dilemma: Skal du se 'Greyzone' på TV2 eller 'Liberty' på DR1?

De næste fem søndage sender DR1 og TV2 dyre dramaserier på samme tid.

(© Scanpix)

Der er smæk for skillingen på både TV2 og DR1 søndag aften klokken 20, når de to konkurrerende tv-kanaler blænder op for hver sin nye serie-satsning. Hidtil har DR1 haft den attraktive sendetid for sig selv, men de kommende fem uger er der kamp med TV2 om seernes gunst.

DR’s tv-chef Emma Kronqvist kalder det ”ærgerligt”, at det ikke er lykkedes at koordinere sendingen af de to milliondyre tv-serier:

- Det er klart, at det havde været bedre, hvis vi havde kunnet snakke os til rette om sendetiden søndag aften, siger Emma Kronqvist i ugens ”Mennesker og medier” på P1. Og fortæller, at det var en pressemeddelelse fra TV2, som – for sent – gjorde DR opmærksom på, at ”Liberty” og ”Greyzone” ville blive sendt på samme tidspunkt.

Men TV2’s fiktionschef Katrine Vogelsang mener ikke, at der er brug for at koordinere sendetiderne:

- Når man laver en stor tv-serie som ”Greyzone”, så koordinerer vi først og fremmest med de svenske og tyske tv-kanaler, der er med til at lave den. Og dér regner vi ikke DR med i ligningen, siger hun i ”Mennesker og medier”.

DR’s Emma Kronqvist har ikke noget imod konkurrence, men som hun siger:

- Hvis ikke den hidtidige tradition – med ikke at lægge serier overfor hinanden – er det næste måske dyre nyheder og sport, som kan blive sendt overfor hinanden.

”Liberty” på DR1 er primært licensfinansieret, mens TV2’s ”Greyzone” kun er delvist betalt med licens via knap ti millioner kroner fra den såkaldte public servicepulje. Men dét giver ingen særlige forpligtelser, mener fiktionschef Katrine Vogelsang:

- Alle serier skal have det bedst mulige vindue, og det mener vi, er søndag klokken 20 for ”Greyzone”.

Tidligere DR2-kanalchef Mette Davidsen Nielsen, nu kulturredaktør på Politiken, har for nylig konstateret, at ”søndag klokken 20 vil gå fra at være et samlingssted til en kampplads. Ikke just hvad man normalt forstår ved public service”.

Også flere politikere har på forhånd kritiseret, at ”Greyzone” og ”Liberty” sendes på samme tidspunkt, og Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti er klar med regulering i den kommende medieaftale, hvis ikke DR og TV2 selv finder en løsning.

- Jeg håber, at politikerne vil bruge tiden på noget vigtigere end DR’s og TV2’s koordinering, siger Katrine Vogelsang. - For det er en bedaget tanke i et moderne mediebillede.

Dermed henviser Vogelsang til, at begge tv-serier også kan streames på dr.dk og tv2play. Seertal viser dog, at de fleste vælger fortsat at se tv-serier, når de bliver sendt som ”gammeldags” flow-tv.

Facebook
Twitter