Serieekspert: 'Luke Perry har betydet meget for mange mennesker'

Luke Perrys rolle som Dylan i 'Beverly Hills 90210' var ikonisk og er udødelig, mener serieekspert Frederik Dirks Gottlieb.

- Skat, Luke Perry er død. Du ved Dylan.

Nyheden om at skuespiller Luke Perry er død 52 år gammel, kom noget bag på Frederik Dirks Gottlieb her til aften. Han er serieekspert og radiovært i DR.

- Jeg bliver faktisk enormt rørt. Luke Perry har betydet meget for mange mennesker, fortæller Frederik Dirks Gottlieb.

Luke Perry døde i morges lokal tid efter i sidste uge at være blevet ramt af et slagtilfælde. Han har siden været på hospitalet og var omgivet af familie og venner, da han døde.

Luke Perry vil især bliver husket for sin rolle i 90'er-hitserien 'Beverly Hills 90210', hvor han spillede Dylan McKay.

Frederik Dirks Gottlieb (t.v.) laver til dagligt radio om film og serier sammen med Kasper Lundberg i DR-programmerne Binge og Den Sorte Boks (Foto: Betina Garcia)

En rolle som Frederik Dirks Gottlieb kalder ikonisk.

- Han vil altid stå som Dylan for alle. Den rodløse, vilde, James Dean-agtige type, som på mange måder var den mest spændende karakter i serien.

Derfor mener Frederik Dirks Gottlieb også, at det var et stort tab fra serien, da Luke Perry trådte ud. Den blev simpelten kedelig.

Luke Perry nåede dog at vende tilbage til rollen som Dylan, inden serien sluttede i 2000. Senest medvirkede han i serien 'Riverdale' på Netflix.

En af de helt store serier

'Beverly Hills 90210' er i årtier blevet sendt i dansk tv, hvorfor flere generationer har et stærkt forhold til serien.

Ifølge Frederik Dirks Gottlieb er det en af de helt store serier, der er lavet.

- Det er ungdomsserien. Alle talte om Skam, fordi der er så langt mellem kvalitetsserier til unge, siger han.

'Beverly Hills 90210' var simpelthen langt før sin tid, fordi den tog store og tabuiserede emner op, som mange andre serier ikke turde røre ved.

- Meget af det var meget politisk korrekt og til tider også forældrekikset. Men den var på forkant med at tackle problemer med racisme, sexisme og homofobi, siger Frederik Dirks Gottlieb.

Luke Perry fik aldrig det store gennembrud, han ellers var spået, siger Frederik Dirks Gottlieb. (Foto: CHRIS DELMAS © Scanpix)

Spået stor karriere

Ligesom mange andre danske drenge identificerede Frederik Dirks Gottlieb sig mere med Dylans modsætning Brandon. Den fornuftige, småkedelige fyr fra det gode hjem, hvor Dylan derimod var en fandens karl, der allerede i high school lagde kvinderne ned.

Dylan var frirummet i serien, når det blev for politisk korrekt, mener Frederik Dirks Gottlieb.

- Hvert plot med ham var jo helt vildt. Hans karakter havde en virkelig fed nerve, og så var der trekantsdramaet mellem ham, Kelly og Brandon.

På grund af Dylans store popularitet, var Luke Perry også spået en stor karriere i Hollywood - men gennembruddet kom aldrig rigtig.

Ifølge Frederik Dirks Gottlieb var Luke Perry måske bare serieskuespiller i den forkerte tid.

- Den gang var det svært at bevæge sig fra den lille skærm til det store lærred.

Luke Perry var måske ikke det store skuespiltalent, men han var overbevisende i det, han kunne, siger Frederik Dirks Gottlieb.

- Det har altid undret mig, at han ikke fik en større karriere.

I februar måned blev det annonceret, at 'Beverly Hills 90210' vender tilbage til skærmen med seks nye afsnit. Luke Perry var dog ikke på rollelisten, hvilket skuffede mange - heriblandt Frederik Dirks Gottlieb.

- Men Luke Perry og Dylan er taget fra os så mange gange. Men nu er det altså definitivt.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter