SF kræver forklaring på Løkkes Facebook

Statsministeen skal forklare, hvordan et link til en video, der beskylder DR for manipulation, kunne ende på Lars Løkkes egen Facebook-profil.

SF kritiserer, at pressens minister, statsminister Lars Løkke Rasmussen, på sin Facebook-profil har viderebragt beskyldninger om, at DR manipulerer med sine nyhedsudsendelser.

- Det er en skandale, at Lars Løkke Rasmussen som pressens minister overhovedet blander sig i Danmarks Radio, siger SF's medieordfører, Holger K. Nielsen til Ritzau.

Skal forklare "grove beskyldninger"

Han vil derfor nu stille et paragraf 20-spørgsmål til statsministeren, så han kan få svar på, hvad der er sket på Lars Løkke Rasmussens egen Facebook-profil.

- Finder statsministeren det i orden at han som pressens minister på sin Facebook-profil kører grove beskyldninger imod Danmarks Radio om bl.a. licensfinansieret manipulation?, lyder det spørgsmål, som Holger K. Nielsen har stillet statsministeren

Kritikken af Lars Løkke kommer efter, at interesserede torsdag formiddag kunne se en video fra YouTube på statsministerens Facebook-side. I videoen beskyldes DR for at manipulere med en berømt udtalelse fra daværende finansminister Thor Pedersen (V).

Venstre beklager fejlen

Over for DR Nyheder undskylder Venstres pressechef Mikael Børsting, at linket til videoen i første omgang endte på statsministerens Facebook-side, men han kan ikke forklare, hvordan linket er endt der, Men han kalder det en ubetinget fejl.

Ordene fra Thor Pedersen, der dengang var finansministeren, kom ved præsentationen af finansloven, da han spøgefuldt forklarede, at hvis de økonomiske nøgletal fortsatte på samme måde, så ville Danmark en dag eje hele verden.

Videoindslaget slutter med en henvisning til DR: "Stol slet slet slet ikke på de røde lejesvende".

Facebook
Twitter