SF: Send Operaen retur til Mærsk

Operaen er for dyr, så lever gaven tilbage til Mærsk, siger SF's kulturordfører. Dårlig idé, siger kulturminister Per Stig Møller.

Det Kongelige Teater har ondt i økonomien og skal spare. En af grundene er udgifterne til at drive tre store huse - Operaen, Skuespilhuset og Den gamle scene på Kongens Nytorv.

Efter DR Nyheders fokus på Det Kongelige Teaters dårlige økonomi foreslår SF nu, at det nye operahus - der ellers var en gave - sendes retur til Mærsk Mckinney-Møller:

- Vi fik jo Operaen foræret af Mærsk i sin tid på betingelse af, at staten stod for driften og vedligeholdelsen. Men det ser jo ikke ud til at staten har tænkt sig at leve op til den del af aftalen. Så jeg synes, det mest hæderlige er at sige til skibsrederen: Mange tak for gaven, men vi har desværre ikke råd alligevel, siger Pernile Frahm, kulturordfører i SF.

Opera på Mærsks præmisser

Hun mener ikke, at det så betyder, at huset skal bruges til noget andet. Hun gætter i hvert fald på, at der stadig vil blive spillet opera:

- Det bliver så bare på skibsrederens betingelser, siger SF-politikeren.

Men det er en dårlig ide at levere operaen tilbage, mener kulturminister Per Stig Møller:

- Det vil nok være en meget dårlig ide, det tror jeg, at de fleste danskere ville være kede af. Operaen har også fået penge for at modvirke den der ejendomsbeskatning, der er tale om. Og der er også kommet ekstra penge til Operaen i aftalt periode efter aftale med partierne, siger han til DR Nyheder.

Noget for pengene

Per Stig Møller har allerede sat et arbejde i gang, der skal analysere nationalscenens økonomiske problemer.

- Og der vil jeg godt gøre opmærksom på, at Det Kongelige Teater får altså en halv milliard kroner i statslig støtte, og det skal vi jo også kunne få noget for, siger kulturministeren.

Facebook
Twitter