The Simpsons hjemby afsløres

Efter 23 års hemmeligholdelse afslører skaberen af tegneserien ”The Simpsons” nu, hvor byen Springfield i virkeligheden ligger.

Gennem årene har mange tegneseriefans gættet på hvilken by, der har lagt navn til tegneseriebyen Springfield, hvor Homer Simpson, hans kone Marge og deres tre børn Lisa, Maggie og Bart fra tv-serien "The Simpsons" bor.

I hele 23 år er det lykkedes holdet bag serien at holde på denne hemmelighed, selvom der undervejs er blevet hentydet til, hvor i USA den populære familien har hjemme.

Tæt på Groenings egen hjemby

Men nu afslører manden bag serien, Matt Groening, at Springfield er inspireret af byen med samme navn i den amerikanske delstat Oregon, tæt på byen Portland, hvor han selv voksede op.

- Jeg tænkte, at når nu Springfield er det mest brugte bynavn i USA, så ville alle tro, at det var deres Springfield, der var med i serien. Og det var præcis, hvad de gjorde, siger han til bladet The Smithsonian.

Voksede op på 632 Evergreen Terrace

Grunden til, at det har været en hemmelighed, er, at folkene bag serien ikke ville ødelægge oplevelsen for seerne, fortæller Groening, der selv er vokset op på 632 Evergreen Terrace, hvor The Simpsons også bor.

I navngivningen hentede Groening også inspiration hos sine familiemedlemmer og bekendte. For eksempel har Groenings egen familie har lagt navn til figurerne Homer, Margaret, Lisa og Maggie. Hans eget navn valgte han dog at ændre til Bart.

- Jeg havde en idé om, at Bart lyder lidt ligesom bark (amerikansk for ordet at gø, red.) og det kunne være sjovt, at en sur far stod og råbte det efter sin søn, fortæller han til The Smithsonian.

Over 7 millioner seere om ugen

The Simpsons har siden serien startede i 1989 vundet 27 Emmy-priser, fået en stjerne på Hollywoods Walk of Fame og tilføjet ordet "D'oh" til den engelske ordbog. Den sendes i over 100 lande og er oversat til 50 sprog. I USA alene har serien 7,7 millioner seere om ugen.

/ritzau/

Facebook
Twitter