Sissel-Jo Gazan får DR Romanprisen

DR Romanprisen 25.000 kroner går i år til Sissel-Jo Gazan for romanen "Dinosaurens fjer".

- Selv om forfatteren Sissel-Jo Gazans seneste roman hedder "Dinosaurens fjer", er hun aldeles nutidig og god til at behandle det nære hverdagsliv, vi alle kender.

Det mener juryen bag DR Romanprisen, der søndag besluttede, at den 35-årige og Århus-fødte forfatter skal være årets modtager af DRs litterære pris.

DR Romanprisen, der er på 25.000 kroner, bliver uddelt søndag som afslutningen på litteraturfestivalen Cph:Litt:09 i Huset i København.

Makabert mord

I "Dinosaurens fjer" har hovedpersonen Anna Bella netop afleveret sit speciale om fuglenes oprindelse, da hendes vejleder bliver fundet død. Hverken Anna Bella eller politiets efterforsker kan finde hoved og hale i den makabre sag, og nemmere bliver det ikke, da Anna Bellas bedste ven og studiekammerat pludselig forsvinder.

Sissel-Jo Gazans roman blev i januar i år læst, diskuteret, vendt og drejet i cirka 50 læseklubber på bibliotekerne landet over og i DRs programmer, på dr.dk/roman og på litteratursiden.dk. Og det er en jury med fem af de mest engagerede medlemmer af læseklubberne, der har fundet vinderen.

Flot og flydende sprog

Romanen indeholder rigtig mange lag, og som på en og samme tid fortæller en spændende kriminalhistorie, og behandler det nære hverdagsliv, vi alle kender. Alt sammen i et flot og flydende sprog der gør den til en fornøjelse at læse, skriver juryen.

Sissel-Jo Gazan debuterede med 'Når man kysser i august' i 1995 og har siden skrevet romanerne 'Et barn for sig', 'Vigtigt at vide om Ludmilla' og senest 'Dinosaurens fjer', som udkom i september sidste år.

Flere af DRs seere vil muligvis også huske, at Sissel-Jo Gazan sidste år var vært for serien 'Kærlighedens bud' på DR2.

Facebook
Twitter