Sjove køer invaderer København

Til sommer invaderes København af farvestrålende køer, når den verdensomspændende kunst-event CowParade kommer til Danmark.

Når sommerturisterne lægger vejen forbi Nytorv eller Rådhuspladsen, så vil København tage sig lidt mere farvestrålende ud end ellers.

Byens gader og pladser lægger asfalt til den verdensomspændende kunstevent CowParade.

Ko-tosset verden

De seneste ti år har indbyggerne i mere end 40 storbyer over hele verden kunnet opleve de sjove køer rundt om på gader og pladser i deres by. Nu er det altså Danmarks tur.

Mere end 50 ko-skulpturer i fuld størrelse vil blive stillet frem i det offentlige rum - og de vil alle blive udsmykket af danske kunstnere.

Alle kunstnere kan ansøge om at udsmykke en ko, og så vil et sammensat kunstpanel herefter udvælge, hvilke kunstnere der skal deltage i den populære CowParade.

Giver penge til fattige

Efter udstillingen i Københavns gader vil køerne blive sat på auktion til fordel for Red Barnet - og det skal nok være en indbringende forretning.

Den allerførste CowParade-udstilling i Zürich tilbage i 1998 resulterede i hvert fald i mere end 17 millioner kroner til velgørenhed.

Også til egne stuer

Mange danskere vil sikkert have set små udgaver af de kunstneriske køer i butikker for brugskunst herhjemme.

Her kan man købe alt lige fra en turboko med flammer og styrthjelm til en okse, der er gul og hullet som en emmentaler-ost.

Også filminstruktøren David Lynch har designet en ko, men den var for makaber til CowParades udstilling. Hans ko blev dog alligevel produceret i miniature udgave, der nu er gået hen og blevet et samlerobjekt for mange Lynch-fans verden over.

Facebook
Twitter